Moeizame zege ‘t Fean ‘58 in topper tegen SC Stiens

STIENS – Alle statistieken wezen afgelopen zaterdag op twee gelijkwaardige ploegen. Evenveel punten, overwinningen, gelijke spelen en nederlagen. Nadat tegen half vijf de rook(regen)wolken waren opgetrokken bleek ’t Fean ’58 de gelukkigste. Waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest, gingen de punten mee naar Surhuisterveen. Edwin Notebomer zorgde met een fraaie kopbal voor de 1-2 overwinning.

Door Henk Postma 

Eigenlijk mag de winnende treffer ook voor een deel op het conto van Wibo van der Werff worden geschreven. De voorzet met buitenkant voet was van grote schoonheid. De vreugde bij de jonge formatie was groot. De gasten uit Surhuisterveen hadden in de eerste helft een overwicht maar waren voorin veel te slordig. Ook de snelle verdedigers maakten het de Feanster voorwaartsen erg lastig. Na een half uur op de klok kroop de thuisclub steeds meer uit zijn schulp en liet bij tijd en wijle zien uitstekend te kunnen voetballen. Toch kwam de 0-1 eigenlijk uit het niets tot stand. Doelman Hessel Huisman verkeek zich op een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot en Tom Cats was er als de kippen bij om de openingstreffer op het scorebord te zetten, 1-0. Lang duurde de vreugde niet omdat in het restant van de eerste helft na flink aanzetten Erwin Vos vanaf de zijkant de bal kiezelhard achter doelman Evert van Schepen deponeerde, 1-1. 

Vriend en vijand waren het er over eens dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld. Dat klopte als een bus. SC Stiens was in de tweede helft veel beter bij de les dan in het eerste bedrijf. De thuisclub ging ook beter om met de winderige weersomstandigheden. ’t Fean ’58 miste balvastigheid voorin nu spits en topscorer Jens Hamstra enkele wedstrijden vanaf de kant zal moeten toekijken na de rode kaart een week eerder. Notabene vervanger Edwin Notebomer werd de gevierde man na zijn fraaie treffer. De thuisclub kwam de dreun niet meer te boven maar had zeker een punt verdiend. Coach Minno van der Werff kon zich hierin wel vinden. “De eerste helft waren wij beter, op basis daarvan is de zege wel verdiend. Maar nu, vlak na de wedstrijd, had ik mij ook wel kunnen vinden in een gelijkspel. Stiens speelde in de tweede helft goed zonder veel scoringsmogelijkheden te krijgen overigens.” Volgende week wacht streekgenoot Zwaagwesteinde.