Nacompetitie dreigt voor ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – Door de 1-3 thuisnederlaag tegen Leeuwarder Zwaluwen en de 3-0 overwinning van Hardegarijp tegen degradatiekandidaat Oeverzwaluwen komt de nacompetitie voor ’t Fean ’58 steeds dichterbij. Alleen winst telt in de laatste wedstrijd tegen Oeverzwaluwen, waarbij de Feansters ook nog eens afhankelijk zijn van het resultaat van VVI en Hardegarijp.

Het is met nog één speelronde te gaan ongemeen spannend onderin de tweede klasse, waarin Kollum inmiddels is gedegradeerd. Voor de tweede rechtstreekse degradatieplaats komen nog in aanmerking Rijperkerk en Oeverzwaluwen, dat bij winst op ’t Fean ’58 directe degradatie nog kan ontlopen, al moet Rijperkerk dan wel verliezen.

De thuisclub had tegen Leeuwarder Zwaluwen weinig in te brengen. De snelle spitsen Rodreudy Constancia en Ettire Cadeau bezorgden vooral in de eerste helft de Feanster achterhoede een moeilijk middagje. Het was Constancia die in de elfde minuut na een snelle rush doelman André de Graaf, die dacht dat de bal naast zou gaan, het nakijken gaf (0-1).
Het was het enige foutje van de keeper, die daarna inzetten van Selwin de Vries, Jaring Wouterlood van Doesburg en weer Constancia knap wist te pareren.

De thuisclub stelde er weinig tegenover, al scoorde Imani Mchimbwa wel na 25 minuten. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, omdat Mchimbwa in zijn ogen een overtreding zou hebben begaan. Na ruim een half uur wist André de Graaf een inzet van Jaring Wouterlood van Doesburg nog wel uit de hoek te tikken, waarna Cadeau de bal voor het intikken had (0-2). Toen meteen na rust de uitblinkende Constancia de 0-3 op het scorebord bracht leek de wedstrijd beslist. Maar doelman Niels Kuperus van Leeuwarder Zwaluwen dacht daar anders over. De ver uit het strafschopgebied gekomen goalie maaide volledig over de bal heen, waarna Joost Nieuwenhuis de 1-3 kon scoren.

De thuisclub schakelde een tandje bij en kwam beter in haar spel. Kuperus moest zich volledig strekken om een vrije trap van Nieuwenhuis onder de lat weg te tikken. Een vloeiende aanval via Raoul Dijkstra en Erwin Tabak zette Dijkstra alleen voor doelman Kuperus, maar deze redde met de voet. Toen met nog een kwartier te spelen John Notebomer wegens een overtreding met rood naar de kant moest was de wedstrijd gespeeld. ’t Fean ’58 trainer Yko de Boer vond de nederlaag terecht, maar baalde er van hoe deze tot stand kwam. “Het is net of spelen we met de handrem erop. We beginnen ook nu de eerste helft veel te slap, al was het in de tweede een stuk beter. De beleving is er niet, ik mis de passie. En daar ben ik niet tevreden over. Omdat de beleving niet goed is staan we op de plaats waar we nu staan”, aldus Yko de Boer.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden