Nijland koploper na gelijkspel tegen ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – Debutant Nijland pakte in Surhuisterveen na een 0-0 gelijkspel tegen ’t Fean ’58 verrassend de koppositie. Door het verlies van Broekster Boys en VEV ’67 kwam de ploeg van trainer en oud-speler Douwe Posthuma alleen aan de leiding.

Nijland promoveerde rechtstreeks nadat ze het vorige seizoen de titel pakten in de derde klasse A. “Een lastig te bespelen ploeg”, vond ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen. “Veel mensen achterin en loeren op de counter. Zo is hun spel, zo was hun spel. Ook al toen we vroeger tegen hen speelden.” Daarbij ging hij terug naar het seizoen 2004/2005.

Douwe Posthuma liet zijn jongens veelvuldig terugzakken om voorin ruimte te creëren om zo de snelle spitsen Nico Pieter Bonnema en Sjoerd Talsma in stelling te brengen. “In de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk”, vond Yko de Boer, de trainer van ’t Fean ’58.
Beide ploegen kregen weliswaar een aantal kansen, maar de verdedigingen gaven weinig weg. Een gelijkspel gaf de verhouding weer. Yko de Boer: “In de eerste helft vond ik ons de bovenliggende partij, in de tweede helft waren zij gevaarlijker.”

De beste kans was in de eerste helft voor Nico Pieter Bonnema, die vrij opdook voor doelman Theo van der Meer. De Feanster goalie kwam echter goed zijn doel uit en redde knap. Pogingen van afstand van André van der Molen en Fokko van der Veer gingen naast of over. In de tweede helft gebeurde er in het eerste kwartier weinig tot niets. Een schot van Erwin Tabak belandde in handen van doelman Peter Van Dalfsen, waarna Nijland een paar keer dichtbij een treffer was. Eerst moest aanvaller Jens Hamstra zijn verdediging assisteren en de bal na een scrimmage van de doellijn halen. Een minuut later leek een inswinger uit een vrije trap van Fokke Kooistra doel te treffen. “Wij kwamen in die fase goed weg”, blikte Yko de Boer terug. “Over de tweede helft ben ik dan ook niet tevreden. Wij waren slordig in de aanname en in de passing. Ik kan dan ook leven met dit gelijke spel, want Nijland is een stugge, moeilijk te bespelen ploeg.”

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden