Oefenwedstrijd tegen Oudehaske geeft ’t Fean ’58 zelfvertrouwen

SURHUISTERVEEN – Na een uitstekende oefenperiode – met o.a. winst in het Lauwersmeertoernooi – werd ’t Fean ’58 tegen VEV ’67 (mede-tweedeklasser) en Oranje Nassau weer even met de beide benen op de grond gezet. Het verlies in de beker tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde Oranje Nassau (6-0) mocht worden ingeschaald in de categorie ‘ingecalculeerde nederlagen’. De oefenpartij tegen Oudehaske (3-0 winst) was daarom een goede gelegenheid het zelfvertrouwen op te poetsen. Dit met het oog op de komende zware bekerontmoetingen tegen GRC uit Groningen (eerste klasse zondagafdeling) en zondagtweedeklasser Helpman.

Het werd een nuttige oefenwedstrijd tegen Oudehaske, dat uitkomt in de derde klasse. Het vorige seizoen bereikte deze ploeg de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, maar werd daarin uitgeschakeld door Kollum, de naaste belager van ’t Fean ’58 in de strijd om de kampioenstitel. Oudehaske liet zien over een beweeglijke ploeg te beschikken, met goed voetbal al ontbrak het aan stootkracht.

De mannen van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff  speelden frank en vrij, dit tot tevredenheid van de trainersstaf. “Ik heb vanavond mooie dingen gezien”, liet Mark Bosma weten. “Veelvuldig opkomende backs, waardoor er druk naar voren kwam.”

De selectie van ’t Fean ’58 is met ingang van dit seizoen breder geworden. Van de nieuwelingen stonden René Mellema (overgekomen van Drachten) en Frank ten Hoeve (ex-Zeerobben) in de basis. Bosma begon ook met de pas 16-jarige Steef Loopstra in de beginopstelling. “Steef is toegevoegd aan de selectie, maar kan ook nog meespelen met de A-junioren”, legde hij uit. De trainer was tevreden over het spel van de nieuwkomers.

Aan het einde van de wedstrijd stonden er bij ’t Fean ’58 nog weinig spelers in het veld die begonnen aan het duel. Er werd veelvuldig gewisseld,waardoor iedereen zijn speelminuten kreeg. Het was echter de wedstrijd van 23-jarige Frank ten Hoeve. Hij scoorde alle goals, de ene nog mooier dan de andere. In de eerste helft kopte hij een voorzet van André van der Molen fraai binnen. Met nog een kwartier te gaan nam hij de bal uit een afgeslagen corner meteen op de slof om de bal in de kruising tegen het net te zien ploffen. Vijf minuten later had hij opnieuw weinig bedenktijd nodig toe hij een voorzet van Anne Jasper Rispens binnen knalde.

Ook Minno van der Werff was tevreden met het vertoonde spel met het oog op de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen GRC. “Er gaan twee ploegen door. We moeten zaterdag winnen, willen we kans houden. En waarom zou dat niet kunnen?”, zo vroeg hij zich af.