Online bingo ’t Fean ’58 een ‘boppeslach’

SURHUISTERVEEN – De eerste online bingo van ’t Fean ’58 werd een daverend succes. Geen voetbal, het clubhuis gesloten, geen onderling contact. “Wij willen iets doen voor onze leden. In deze tijd is er behoefte aan gezelligheid, aan afleiding”, zo dacht de activiteitencommissie van de zaterdag tweedeklasser uit Surhuisterveen. Het werd een online bingoavond. Gesterkt door de succesvolle online pubquiz eerder dit jaar werden in september de eerste voorbereidingen getroffen.

Maar liefst 275 deelnemers hadden zich aangemeld. Het spel werd volledig coronaproef gespeeld, de kaarten werden digitaal verstuurd. Dat dit avondvullend programma zo zou aanslaan had de actieve organisatie niet verwacht. “Het werd een bijzonder gezellige avond”, liet Mark Vos namens de activiteitencommissie weten. “We kregen veel positieve en lovende reacties binnen vanuit de vele huiskamers, waar fanatiek werd gespeeld en meegeleefd. Telefoontjes richting de organisatie van ‘ik moet nog maar ééntje’ kwamen regelmatig binnen. Familieleden hielden telefonisch contact met elkaar hoeveel vakjes zij nog open hadden staan. Een avond van binding en verbinding”, aldus Mark Vos.

Het werd een traditionele bingoavond, gestoken in een moderne versie. Vanuit het tot studio omgebouwde clubhuis presenteerden Jan Lammers en Joop Numan het programma. Via de livestream van de club was de uitzending rechtstreeks te volgen. Voor 15 euro kon men een bingokaart kopen. Vijf euro extra en je deed mee aan de superronde, waarin de hoofdprijzen werden verdeeld. Er werd gespeeld over vier ronden. Deze keer echter geen getallen. In de eerste ronde ging het om foto’s van spelers van de club. De tweede ronde om logo’s van zowel verenigingen uit de buurt, maar ook Europese topclubs. De derde ronde was een muziekronde, waarbij de titel werd ondersteund door een muzikaal fragment van het betreffende nummer. “Deze muziekronde viel erg in de smaak, er werd in de huiskamers volop meegezongen. Dat maakte het extra gezellig”, wist Mark Vos.

In de superronde kwamen de namen van de sponsors in beeld. Mark Vos: “Dat vonden wij belangrijk en het werd door hen erg gewaardeerd.” Het waren ook de sponsors, die de vele prijzen beschikbaar hadden gesteld. “Alle lof en waardering voor onze sponsors”, aldus de organisatie. “Zonder hen was deze avond niet zo’n succes geworden.”  

De organisatie kan terugzien op een buitengewoon geslaagde avond. Niet alleen zij was tevreden, dat was ook de penningmeester van ’t Fean ’58. Zij kon in deze financieel moeilijke tijd  maar liefst € 5.245,– bijschrijven op de bankrekening van de club.