Onno van Dijk nieuwe trainer B-selectie ’t Fean ‘58

Foto: Het contract is getekend met v.l.n.r. Jan Lammers (technische zaken), Onno van Dijk en Gerard Veenstra (voorzitter).

SURHUISTERVEEN – Onno van Dijk (41) wordt met ingang van het seizoen 2018/2019 de nieuwe trainer van de B-selectie van ’t Fean ’58. Hij wordt de opvolger van Lieuwe van der Wijk, die na het lopende seizoen stopt als trainer/coach bij de Feanster zaterdagvereniging. Het tweede elftal van ’t Fean ’58 komt momenteel uit in de 1e klasse.

’t Fean ’58 en Onno van Dijk zijn geen vreemden voor elkaar. Het wordt al de derde keer dat de sinds een jaar in Surhuisterveen woonachtige trainer aan de club is verbonden. De beide eerste keren was hij er als jeugdtrainer werkzaam. Hij zal er dan ook veel oude bekenden tegenkomen. “Er zijn spelers bij, die ik in de jeugd heb getraind”, zegt Onno van Dijk.

Voor hij het besluit nam om definitief voor ’t Fean ’58 te kiezen was bij het tweede gesprek met de technische leiding een zestal spelers en de leider van de B-selectie aanwezig. “Daar hield ik een goed gevoel aan over. Ik ben iemand, die het even moet laten bezinken. Maar toen was ik er snel uit.”
De overstap naar een club waar je eerder hebt gewerkt en waar je bekende gezichten tegenkomt is voor hem geen probleem. “Het kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn. Als het verleden positief is geweest is het een voordeel. En zo heb ik het destijds ervaren en dat gevoel heb ik nu ook weer meegekregen.”

Onno van Dijk begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van ’t Fean ’58. Ezinge was zijn eerste club als hoofdtrainer. Zo was hij verder trainer van o.a. Grootegast en VVT. Momenteel heeft hij de selectie van vijfdeklasser Suawoude onder zijn hoede, waar hij aan zijn derde jaar bezig is. Hij staat bekend als een sociale trainer met passie voor het vak. “De jongens zeggen wel eens waar haal je de energie vandaan. Soms wil ik ook wel eens wat gas terugnemen. Maar ik kan er gewoon niet zonder”, bekent hij eerlijk.