Onnodige nederlaag voor ’t Fean ’58 tegen CVVO

LEMMER – ’t Fean ’58 leek een puntje mee te nemen in de uitwedstrijd tegen CVVO. In een gelijk opgaande wedstrijd stond het tot de tachtigste minuut een 1-1. “De gelukkigste wint vandaag”, werd er al aan de zijlijn opgemerkt. Een voorspelling die inderdaad uitkwam. De gelukkigste was echter niet ’t Fean ’58 maar de thuisclub.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en maakten er een wedstrijd van waarvan niet het niveau maar wel de spanning de boventoon voerde. Een gelijkspel gaf dan ook de verhouding weer. Het begin was veelbelovend. In de vierde minuut bereikte Frank Veenstra met een verre pass Fokko van der Veer, die met een fraaie lob doelman Danny Burgers verschalkte. De bal kwam echter op de paal, waarna de attente Jens Hamstra de bal voor het intikken had (0-1). Lang konden de Feansters niet van de voorsprong genieten. Want vijf minuten later kreeg de snelle Lourens Visser alle ruimte om de vrijstaande Gerben Visser te bereiken, die onhoudbaar binnen knalde (1-1).
Er kwamen volop kansen aan beide kanten. Zo kopte Willem van Kammen voor de Feansters een corner rakelings over. ’t Fean ’58 doelman André de Graaf wist een inzet van Lourens Visser met de voet te keren. Toch kwam het meeste gevaar van de bezoekers met mogelijkheden voor Harm Vrij en André van der Molen. CVVO was vooral gevaarlijk vanuit dode spelmomenten.
De tweede helft bleef gelijk opgaan. Germ de Jong, de trainer van de Lemsters, probeerde in de slotfase met het inbrengen van de 40-jarige Ton Haarman alsnog de overwinning te forceren. En dat lukte. Bij beide doelpunten was de routinier betrokken. Eerst bracht hij Edzo Kloosterboer in stelling (2-1) om in de laatste minuut zelf voor de 3-1 te tekenen.

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.