Opening jubileumweek groot succes!

Voorzitter Gerard Veenstra ging er in zijn openingsspeech voor de jubileumweek (60 jarig bestaan!) al even op in: de cultuur van vv ’t Fean ’58. De gemeenschapszin, er zijn voor elkaar en de kantine het grootste deel van het seizoen ’s avonds open, vrijwilligers die er toch altijd weer zijn. Ook tijdens de jubileumweek blijkt dat maar weer. Gerard Veenstra blikte in het aanwezigheid van de ereleden en de leden van verdienste even terug op de 60 jaar, maar legde even het accent op de laatste 10 jaar. Volop beleving en actie. Goede en minder goede resultaten, maar altijd die verenigingscultuur. Aan het eind van zijn toespraak verklaarde de voorzitter de jubileumweek voor geopend. Na de toespraak kreeg de voorzitter een harde schijf van de voorzitter van de jubileumcommissie met daarop een grote hoeveelheid foto’s die hij bij verschillende mensen had verzameld (wees zuinig op het foto archief, nu de Goalgetter niet meer bestaat, zo sprak hij Gerard Veenstra toe), daarna konden tijdens de korte pauze de aanwezigen (ruim 85!) even genieten van de tijdelijke fotowand, de aanwezige fotoboeken en Goalgetters in de bestuurskamer. Er was koffie met oranjekoek.

Na de pauze wilden de schrijvers van het jubileumboek even de hoofdzaken uit de laatste 10 jaar doornemen, maar ze constateerden dat de voorzitter misschien stiekem het boek had gelezen, want hij had een beetje het gras voor hun voeten vandaan gemaaid. Ze overhandigden het boek, een schitterend boek over de laatste 10 jaar. En was het jubileumboek Het blauwe hart nog zwart-wit. Deze uitgaven is in een full colour uitvoering. Het boek is vanaf dat moment te koop voor 6 euro in het clubhuis.

De voorzitter bedankte de jubileumcommissie voor het prachtige weekprogramma en secretaris Jantsje Elzinga zette Conny Notebomer, Karla Veenstra, Richard From en Arjen de Jong in de bloemen.

Na afloop van het officiële deel werd nog gekeken naar de kampioens-dvd, onder genot van een hapje en een drankje werd nog even nagesproken en was er nog veel aandacht voor de fotowand.