Opnieuw veldtoertocht Surhuisterveen Fiets voor een Huis

Feanster Crossbult in route opgenomen

Op zaterdag 4 maart 2017 wordt vanaf sportpark ’t Ketting te Surhuisterveen de vierde editie van de veldtoertocht ‘Surhuisterveen Fiets voor een Huis’ verreden. Na het succes van de eerste drie edities kan een vervolg niet uitblijven.

De afstanden zijn deze keer 30 en 45 kilometer. Er kan worden gestart tussen 9.00 en 10.00 uur. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur in het clubhuis van ’t Fean ’58, De Ketting 3, 9231 AK Surhuisterveen, waar ook de start is. Ook kan online worden ingeschreven via de website (www.wielrennensurhuisterveen.nl) van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen, onder wiens auspiciën de veldtoertocht wordt verreden, dit in samenwerking met de toerfietsclub TFC Surhuisterveen. Beide organisaties zijn aangesloten bij de NTFU. De Stichting Wielercomité Surhuisterveen organiseert elk jaar de Pieter Weening Classic, de Internationale Centrumcross en de Profronde Surhuisterveen. Er zal gebruik gemaakt worden van Scan & Go.

De route over onverharde wegen en fietspaden gaat vanaf sportpark ‘t Ketting, via de Feanster haven richting Surhuizum, Opende, Kornhorn, het natuurgebied Trimunt en weer terug langs De Scheiding. In het parcours is tevens opgenomen de spectaculaire Feanster Crossbult, welke tijdens de Centrumcross van 4 januari jl. voor het eerst werd beklommen. “De reacties van de profs die tijdens de Centrumcross over deze bult ploeterden waren erg positief. De deelnemers aan de veldtoertocht mogen dan ook aan deze nieuwe aanwinst in de Feanster haven ruiken. Hierdoor zal er een nieuwe noordelijke lus aan de veldrit worden toegevoegd”, aldus parcoursbouwer en route-uitzetter Emi Nieuwenhuis.

De inschrijfkosten voor beide afstanden zijn € 7,50. De opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel: huizen bouwen in Bangladesh. Een groep Feansters zet zich in voor dit project ‘Fiets voor een Huis’, waarvan Bauke Mollema ambassadeur is. Team ‘Surhuisterveen Fiets voor een Huis’ gaat in het kader van deze actie op 10 september a.s. in de Franse Alpen de Galibier beklimmen. Voor meer informatie kan men terecht bij Jack Bouw, coördinator Fiets voor een Huis Team Surhuisterveen (0512-363555; 06-12258439) of Jan Alserda, secretaris Toerfietsclub Surhuisterveen (0512-362210; 06-25067099).

Foto: Het Fiets voor een Huis ATB-team Surhuisterveen op de Feanster Crossbult