Oud penningmeester geniet op Friese Wateren

Afgelopen zondag 6 augustus was het eindelijk zover, al driekwart jaar had oud penningmeester Richard From uitgekeken naar het verzilveren van zijn gekochte kavel bij de dienstenveiling in november vorig jaar. Samen met twee anderen mocht hij een dag mee te varen op de Friese wateren, aangeboden door B-selectiespelers Harold van der Molen en Jan Willem van Kammen.

Elf uur ’s ochtends werd er vertrokken vanuit de haven in Drachten. Richard, vergezeld door Jan Geert Schippers (reclamebordsponsor met Exklusief Lijmwerken) en oud eerste elftalspeler Harry Steensma, had zich wijselijk laten brengen door zijn vrouw Wipke. Vanaf Drachten werd er koers gezet richting Grou, dit alles onder het genot van een volledig verzorgd hapje en drankje. Eénmaal aangekomen in Grou gaf Harold aan dat hij ‘wel trek in iets had’, waarna werd aangemeerd bij restaurant Oostergoo. Hier werd genoten van een fijne lunch, met natuurlijk de nodige (alcoholische) versnaperingen.

Nadat iedereen zijn buik wederom vol had werd er dwars door de Alde Feanen koers gezet richting de Veenhoop. Onderweg werd er volop genoten van de hapjes, waarbij vooral het Feanster Fleis niet aan te slepen was. Bij restaurant Ie-sicht werden nog enkele drankjes genuttigd, waarna Richard, Jan Geert en Harry achterbleven bij Ie-sicht om later opgehaald te worden door hun taxi. Het schijnt nog lang gezellig geweest te zijn op het terras tegenover het Veenhoopfestival.