Paasbest voor ’t Fean ’58 na zege op SC Stiens

SURHUISTERVEEN – Zes punten sleepte ’t Fean ’58 uit het Paasweekend. Een beste prestatie gezien het gemis van enkele sterkhouders bij de blauwhemden. Na het stugge Nijland zaterdag moest nu SC Stiens er aan geloven. Met de 2-0 overwinning blijven de mannen van Minno van der Werff in het spoor van koploper Kollum.

Door Henk Postma

Bard Pultrum in de mangel bij doelman Sytse van der Heide. Strafschop.

Niet elke supporter had er Paasmaandag geloof in. John Notebomer raakte tegen Nijland ernstig geblesseerd en ook Mayk Numan moest tegen SC Stiens wegens een spierblessure vanaf de kant toekijken. Maar de veerkracht binnen de selectie van de Feansters lijkt in een mindere fase van grote waarde. Zo kon het gebeuren dat jeugdspeler Mark Jager een basisplaats kreeg toebedeeld na een geweldige invalbeurt tegen Nijland twee dagen eerder. Jager scoorde daar op fraaie wijze de 0-2 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat SC Stiens van een ander kaliber is was bekend bij de thuisclub. In de uitwedstrijd werd gelukkig gewonnen tegen de technisch prima formatie van oefenmeester René Dijkstra.

In de eerste fase van de wedstrijd domineerde de thuisclub maar lang duurde dit niet. Gaandeweg kropen de gasten steeds meer uit hun schulp. Raoul Dijkstra redde de thuisclub met een prachtige verdedigende actie en hierna groeide het zelfvertrouwen bij de gasten. De thuisclub speelde slordig en kreeg nauwelijks kansen. Ook de gasten stichtten nauwelijks gevaar waardoor doelman Hessel Huisman moeiteloos zijn doel schoon hield. Vlak voor de theepauze kwam de thuisclub onverwacht op voorsprong. Bard Pultrum werd getorpedeerd binnen de zestien door doelman Sytse van der Heide en dus strafschop. Frank ten Hoeve belastte zich met de elfmeter en via de binnenkant van de paal zeilde de bal binnen, 1-0.

Direct na de rust was het al bijna weer raak. Erwin Tabak schoot een prima voorzet van Bard Pultrum tegen de onderkant van de lat. De blauwhemden heersten hierna tegen het wel erg teruggetrokken spelende Stiens. “Eigenlijk onbegrijpelijk”, vond Minno van der Werff. “Zij staan achter en dan verwacht je meer aanvallend spel van hun.” Het kwam de thuisclub goed uit en eigenlijk hield men prima stand. Tien minuten voor het eindsignaal gooide ’t Fean ’58 de wedstrijd definitief in het slot. De mooiste aanval van de wedstrijd resulteerde in een scherpe voorzet van René Mellema waar Jens Hamstra wel raad mee wist, 2-0. “Hier ben ik heel blij mee. De tweede helft was gewoon goed na een mindere eerste helft. Het geeft ook vertrouwen voor de topper zaterdag tegen Wolvega.”