Paasweekend grote teleurstelling voor ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Na de twee nederlagen tegen Nijland en Hardegarijp lijkt een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare voor de geplaagde equipe van Yko de Boer. “Ik miste de ultieme wil”, vertelde De Boer. “En dan is het onder ons houden van ONT en Zwaagwesteinde de enige optie.” Hardegarijp won Paasmaandag met 1-3 en vergrootte daarmee de zorgen voor de Feansters.

Verliezen in de allerlaatste seconde tegen Nijland en op achterstand raken binnen 30 seconden tegen Hardegarijp twee dagen later. Het is wellicht het lot als je vecht voor handhaving. Het gebeurde eerder tegen CVVO en Broekster Boys, verliezen in de slotfase. Mentaal werkt zoiets door, dat kan niet anders. Aanvoerder Willem van Kammen beaamde dit na afloop. “Natuurlijk gaat dit tussen de oren zitten. Je traint twee keer in de week, de sfeer is prima en toch gaat er in de wedstrijden van alles mis.”

En mis ging het al binnen de minuut. Na slecht wegwerken van de Feanster defensie was de productieve spits Berwout Beimers van de roodhemden er als de kippen bij om thuisclub doelman André de Graaf de gang naar het net te laten maken. De 0-1 hielp niet echt om de thuisclub in de wedstrijd te helpen. In tegendeel zelfs. Na een half uur spelen mochten de gasten een hoekschop nemen en wist Berwout Beimers (18) niet wat hem overkwam. Ongedekt mocht de voormalige jeugdspeler van SC Heerenveen de 0-2 aantekenen. Tot de theepauze mocht de thuisclub nog de handen dichtknijpen. “Wij hadden ook gewoon met
0-3 of 0-4 achter kunnen staan”, vond ook Yko de Boer.

In de tweede helft liep het bij de blauwhemden een stuk beter. Het duurde echter tot de 60e minuut tot de aansluitingstreffer een feit was. Een scherp genomen hoekschop van Wietze Vrij werd door John Notebomer op prachtige wijze verzilverd (1-2). Hierna liet Erwin Tabak zien dat hij de vorm nu al weer terug krijgt. De defensie onder aanvoering van routinier Tjeerd Rijpma verkeek zich halverwege de tweede helft finaal op de snelheid van Tabak maar doelman FJ Oosterhuis redde de situatie op het nippertje. Even later bracht oefenmeester De Boer Jens Hamstra en Fokko van der Veer maar dit mocht niet baten. In blessuretijd vloerde doelman André de Graaf Berwout Beimers en de strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Leo Spindelaar (1-3). “Zij waren veel attenter en maakten het knap af”, analyseerde Yko de Boer de wedstrijd. De hoop opgeven hoort niet bij de denkwijze van De Boer. “Nee joh, er liggen best nog wel kansen voor ons.”

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.