Prima ’t Fean ’58 haalt uit tegen Rolder Boys

SURHUISTERVEEN – De start van het bekertoernooi verliep vorige week teleurstellend voor de blauwhemden in en tegen Jubbega. Niet vanwege het spel maar meer omdat de vele kansen niet werden benut. De thuisclub strafte dit feit genadeloos af en won met 1-0. Tegen Rolder Boys werd het één en ander razend knap rechtgezet. De 4-0 zege was niet eens geflatteerd.

Hessel Koonstra maakte een verdienstelijk debuut. (Foto Jan Anne Vrij)

De tegenstander van gisteren, Rolder Boys, imponeerde vorige week tegen het sterke GOMOS uit Norg. Bovendien haalden de mannen van oefenmeester Kenny Koning klinkende resultaten in de oefencampagne. “Natuurlijk staan deze resultaten, maar je hebt het vanavond zelf gezien. Het zegt niet zoveel en misschien is het ook wel goed om even het deksel op de neus te krijgen.”

En dat kregen de gasten uit het Drentse. De thuisclub zat er vanaf het begin bovenop en zetten ook druk naar voren. Defensief zag het er prima uit met op het middenveld André van der Molen en Steef Loopstra die voor veel hoofdbrekens zorgden bij de gasten. Rolder Boys kreeg in de beginfase een mogelijkheid middels een vrije trap op een kansrijke plek. Beste man bij de gasten, Marnick Ottens, schoot rakelings over het doel van Jelmer van der Meer. Even later liet André van der Molen zien hoe het wel moet. Prachtig plaatste de inmiddels routinier de secure trap achter de Drentse doelman, 1-0. De uitblinkende Van der Molen was ook betrokken bij de tweede treffer. Een schitterende pass bereikte Erwin Vos die Harm Vrij vond, 2-0. Nog voor de theepauze was het alweer Van der Molen die een schitterende voorzet van Erwin Tabak fraai binnen kopte, 3-0.

De tweede helft was het motto bij de Feansters: consolideren. Het lukte vrij eenvoudig ook omdat net als in het eerste bedrijf de gasten nauwelijks ruimte werd gegeven. Tien minuten voor het eindsignaal kwam er nog een vierde treffer op het scorebord te staan. De prima ingevallen Frank ten Hoeve rondde een pass van André van der Molen geweldig af.

Zichtbaar blij was René Mellema. De foutloos spelende rechtsachter was en is de publiekslieveling. Dat dwingt de 23-jarige verdediger zelf af. Even was de motivatie weg bij de inwoner van Rottevalle en overwoog te stoppen. “ Twee keer trainen en elk weekend spelen lukte niet zo goed meer. Gelukkig deed de zomerstop mij goed en nu zit ik weer prima in mijn vel.” Bij ’t Fean ’58 zijn ze blij met Mellema. “Een fantastische gozer”, zegt Minno van der Werff welgemeend. Van der Werff was uiteraard dik tevreden over het resultaat. “Een heel mooie overwinning.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.