Rabobank ondersteunt initiatief duurzaamheid ’t Fean ‘58

image-2016-11-23 Foto Florin van der Zee

t Fean ’58 is hard op weg een duurzame vereniging te worden. De zaterdagclub kreeg een fikse steun in de rug door een royale gift uit het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank.

Uit handen van Gert Wolters van de Rabobank Drachten Friesland Oost mocht voorzitter Gerard Veenstra van ’t Fean ’58 een cheque ontvangen van 2.000,- euro. Dit bedrag wordt aangewend voor de aanschaf van zonnepanelen en de verdere realisering van de verduurzaming.

Het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank is bestemd voor initiatieven, die de leefbaarheid in de lokale samenleving vergroten. Zo worden projecten gesteund die bijdragen aan het maatschappelijk, cultureel en economisch klimaat in de regio. ,,De Rabobank geeft op die manier een deel van de winst terug aan de samenleving. Investeren in het milieu juichen wij van harte toe”, zegt Gert Wolters.

,,Er wordt vaak een beroep gedaan op het fonds door clubs, verenigingen, stichtingen. Maatschappelijke betrokkenheid, een gezond leefklimaat, dat zijn belangrijke factoren”, laat Wolters weten.

Elk verzoek wordt door de Commissie Fonds Coöperatief Dividend Rabobank zorgvuldig behandeld.

Veenstra was blij met de royale geste van de bank. ,,Weer een stap in de goede richting om een duurzame vereniging te worden. De financiering van 40 zonnepanelen is mede door deze gift en de opbrengst van de dienstenveiling rond. Maar er liggen nog meer plannen op de plank. We denken daarbij aan LED-verlichting in de lichtmasten”, zo liet de voorzitter van ’t Fean ’58 weten.