Raoul Dijkstra ‘Speler van het jaar’ van ’t Fean ‘58 

SURHUISTERVEEN – Raoul Dijkstra is gekozen tot ‘Speler van het jaar’ van ’t Fean ‘58. Na afloop van de wedstrijd ’t Fean ’58 – ONS Sneek werd hij in het clubhuis van ’t Fean ’58  in de bloemetjes gezet door Jan Lammers, die hem een fraaie beeltenis op canvas uitreikte, gemaakt door Jan Anne Vrij.

Jan Lammers zet Raoul in de bloemetjes

De verkiezing ‘Speler van het jaar’ is een initiatief van de Swetstafel – een groep  vaste supporters – van ’t Fean ’58. Bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal wordt door leden van de Swetstafel een ‘Man van de wedstrijd’ gekozen. Aan het einde van het seizoen kiezen de leden van de Swetstafel ook de “Speler van het jaar’. 

Jan Lammers, voorzitter van de Swetsers sprak de winnaar lovend toe. “Je hebt het afgelopen seizoen een goede progressie doorgemaakt onder het trainersduo Minno van der Werff en André van der Molen. Je hebt een geweldige drive en je speelt altijd met veel inzet, gecombineerd met goed voetbal.”

In de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen raakte Raoul Dijkstra ernstig geblesseerd. Op krukken moest hij de kampioenswedstrijd meemaken. Door zijn blessure is hij nog steeds niet inzetbaar. “Maar na de winterstop hoop ik er weer te staan, nog even geduld”, zo liet hij zijn supporters weten.

De ‘Speler van het jaar’ was blij verrast dat de keuze op hem was gevallen. “Ongelooflijk, dat had ik niet verwacht. Het voelt een beetje onwerkelijk. Inderdaad heb ik me het vorige seizoen verder ontwikkeld, ben beter geworden, als groep zijn wij dat ook. Dat was geweldig. Ik ben trots op deze prijs, een bekroning op een heel mooi seizoen.” 

“Raoul  gooit alle energie in de strijd”, liet Jan Lammers weten. “Inderdaad, dat is mijn ding”, aldus Raoul Dijkstra.  

Foto: Lisa Snip