René Mellema ‘Speler van het jaar’ bij ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – René Mellema is gekozen tot ‘Speler van het jaar’ bij ’t Fean ’58. Hij volgt Harrie Groen op, die in het seizoen 2017/2018 deze onderscheiding te beurt viel. Mellema kreeg een fraaie beeltenis op canvas uitgereikt, gemaakt door Jan Anne Vrij.


De verkiezing ‘Speler van het jaar’ is een initiatief van de Swetstafel – een groep vaste supporters – van ’t Fean ’58. Bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal wordt een ‘Man van de wedstrijd’ gekozen. Inmiddels een traditie. Aan het einde van het seizoen kiezen de leden van de Swetstafel ook de ‘Speler van het jaar’.

René Mellema (23) kwam aan het begin van het afgelopen seizoen over van VV Drachten, waar hij twee seizoenen speelde. Daarvoor kwam hij uit voor VV Rottevalle. De kleine, frêle kilometervreter veroverde meteen een basisplaats in de hoofdmacht van de blauwhemden. Hij ontpopte zich al snel tot publiekslieveling bij de supporters. “Zijn nooit aflatende inzet, zijn positieve instelling, zijn ‘niet zeuren, maar poetsen’ mentaliteit, het respecteren van de leiding: het maakte hem tot een geliefde en gewaardeerde speler, een sieraad voor de sport”, liet een van de Swetsers weten.