RESPECT!

Dat de waardering richting vrijwilligers niet altijd is wat het eigenlijk behoort te zijn blijkt uit communicatie onlangs op de sociale media. Tot onze verbijstering zijn er enthousiaste mensen die veel werk verzetten binnen de Feanstars, neergezet als inconsequent, als vrijwilligers die aan vriendjespolitiek doen, arrogant zijn, met twee maten meten en waarschijnlijk nog veel meer. Tenminste, er werd afgesloten met enzovoort. Bovendien werd er onlangs een jeugdleider door een ouder tijdens een wedstrijd onheus bejegend. Het ging om niets. Een doodnormale, onschuldige opmerking werd uitvergroot en leidde tot onacceptabel gedrag. Wij als Feanstars-commissie vinden dit volstrekt onacceptabel. Op deze manier aanschoppen tegen vrijwilligers die zich voor 100 % inzetten voor onze jeugd is voor ons derhalve een brug te ver.

Op een zaterdag moet er heel wat worden geregeld. De meesten weten dit omdat zij met eigen ogen zien wat er bij komt kijken voordat de scheidsrechter elke zaterdagmorgen fluit voor het beginsignaal. En dit allemaal op vrijwillige basis. Deze mensen verdienen ons RESPECT!

Het bestuur van de Feanstars is op een punt gekomen dat het niet meer geaccepteerd kan worden dat bestuursleden en betrokkenen onheus bejegend worden in welke hoedanigheid dan ook. Kijk eens met andere ogen naar de vele vrijwilligers die (ook achter de schermen) maken tot wat het is en geef hen de waardering die zij verdienen. Prachtige acties op het veld is mooi en krijgen vaak veel aandacht. Maar het werk dat al deze mensen verzetten om die acties mogelijk te maken vaak helaas niet.

De Feanstars kan niet zonder vrijwilligers. Zij vormen het hart en de motor van het hele voetbalgebeuren in Surhuisterveen. Laten wij met z’n allen respectvol omgaan met de vrijwilligers, hun inzet waarderen, zodat ook zij voldoening hebben in hun vrijwilligerswerk. Nogmaals: deze mensen verdienen ons RESPECT!

v.v. ’t Fean ‘58

v.v. Surhuisterveen

de Feanstars