Royale bekerzege ’t Fean ’58 tegen Boerakker

SURHUISTERVEEN – Door met 5-1 te winnen van Boerakker heeft ’t Fean ’58 aan een gelijkspel tegen vierdeklasser RWF genoeg om door te stoten naar de knock-outfase van de bekercompetitie. Dit na jaren waarin de poulefase steeds het eindstation was. “Ik wil de club daar graag naar toe brengen”, zegt trainer Mark Bosma.

Door de nederlaag zijn de gasten uit het Westerkwartier uitgeschakeld. Pijnlijker was het uitvallen van Noah Vogelzang, die met een zware knieblessure van het veld moest. Het spel moest daardoor een tijdlang worden stilgelegd.

Na een succesvolle oefenperiode heeft het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff het elftal aardig op de rit. Bosma was dan ook tevreden over de verrichtingen van zijn mannen. “In de eerste helft waren we goed in de veldbezetting. Er werd verzorgd gespeeld. Boerakker had moeite met de keuzes, die wij maakten.”

De thuisclub begon sterk. De dadendrang werd al in de negende minuut omgezet in een voorsprong. Een voorzet van Wietze Vrij werd binnengetikt door Erwin Vos (1-0). De Feansters bleven de controle houden en creëerden diverse mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten. “We speelden te gehaast”, vond Mark Bosma.

Toch viel voor rust nog de 2-0. André van der Molen vond na ruim een half uur Harm Vrij, die knap afrondde. Toen Joey Hummel vlak na rust de verdediging van ’t Fean ’58 eruit liep en beheerst de 2-1 scoorde, leek het even dat de wedstrijd ging kantelen. Boerakker kreeg meer vat op de wedstrijd. “Het liep toen bij ons wat minder. Toch had ik niet het gevoel dat we het uit handen gingen geven”, vond Mark Bosma. “Het derde doelpunt bleef maar uit en als je dan een tegentreffer moet incasseren weet je dat het lastig wordt.”

Het voorgevoel van de Feanster trainer kwam uit. Met nog een kwartier te gaan ging Edbert Groen op avontuur en bracht Joost Nieuwenhuis in stelling, die doelman Ivo de Groot handig omspeelde (3-1). Na een mooi uitgespeelde aanval schoot André van der Molen een voorzet van Harm Vrij in de uiterste hoek (4-1). Van der Molen tekende ook voor het slotakkoord door de 5-1 binnen te schieten. Zaterdagmiddag valt in Frieschepalen tegen RWF de beslissing.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.