SJO Feanstars JO17-1 wint ruim van leeftijdsgenoten uit Opeinde

Afgelopen zaterdag 27 oktober speelde SJO Feanstars JO17-1 alweer de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Na een wisselende start van het seizoen met twee nederlagen en een mooie overwinning op vv Kollum, werd er vorige week zeer strijdlustig gespeeld tegen de koploper van de andere eerste klasse: Peize. Helaas werd deze bekerwedstrijd onverdiend verloren, maar de manier waarop beloofde veel voor de rest van het seizoen. Doelstelling was uiteraard plaatsing bij de bovenste teams, zodat na de winterstop gestreden kan worden om een plek in de hoofdklasse.
Bouwbedrijf A. van der Meulen wilde niets aan het toeval overlaten en heeft JO17-1 volledig in de kleding gestoken. Mooie warming-up shirts, truien en zelfs een stijlvolle jas behoren tot het kledingpakket.

En dan de wedstrijd
Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wie vandaag de lakens uitdeelde. Er werd hoog druk gezet en waar het in het begin nog niet altijd zorgvuldig was, werd er naarmate de eerste helft vorderde telkens beter en verzorgder gevoetbald. De openingstreffer kon niet uitblijven en het was uiteindelijk Senna die deze voor zijn rekening nam. De Feanstars namen geen gas terug, er werden nog een aantal kansen gemist, maar het was Egbert die de 2-0 maakte. Het overwicht werd in de eerste helft niet in nog meer doelpunten uitgedrukt, zodat dit de ruststand was.
Met een aantal verse krachten in de tweede helft ging Feanstars verder waar het mee geëindigd was. Zowel voetballend als in de duels bleven de mannen uit Surhuisterveen oppermachtig. Al snel vielen de 3-0 door Jesse en de 4-0 door Almer. Na een scrimmage situatie bij het Feanster doel maakte ONT zowaar de 4-1, maar Feanstars stelde snel weer orde op zaken door een wereldgoal van Jeffrey. Vanaf 30 meter legde hij de bal zeer bekeken in de rechterbovenhoek, 5-1. Arjen beloonde zichzelf met twee doelpunten na een aantal mooie acties op de linkerflank, 6-1 en 7-1.
Een mooi en verdiend resultaat. Volgende week wacht Ureterp, de huidige nummer 2 van deze eerste klasse. Een mogelijkheid waar de Feanstars, op sportpark ’t Ketting, kunnen laten zien dat ze bij de top van deze klasse horen.