Sterk spelend ’t Fean ’58 blijft koploper na winst op Anjum

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 herstelde zich tegen Anjum prima na de matige vertoning in de uitwedstrijd tegen VIOD. Hoewel die wedstrijd een overwinning opleverde was het vertoonde spel ondermaats. Dat de Feansters wel degelijk kunnen voetballen lieten ze zien in de thuiswedstrijd tegen Anjum. De 3-0 overwinning was zelfs aan de magere kant.

“Het was de vorige week inderdaad dramatisch”, blikte trainer Yko de Boer terug. “Maar je hebt nu eenmaal zulke wedstrijden ertussen. Vandaag hebben we laten zien dat het ook anders kan.”
’t Fean ’58 speelde de beste wedstrijd van dit seizoen. Er werd bij vlagen uitstekend gecombineerd. Yko de Boer: “In de eerste helft speelden we heel goed. Vooral tot de 1-0.” Daarna kwam Anjum terug in de wedstrijd. “Zij voetballen vanuit de omschakeling. Anjum geeft ook een beetje de indruk dat wij de betere ploeg zijn. En dan moet je oppassen, niet verslappen.”

De Feansters dicteerden het eerste half uur het spel. Vanaf de aftrap werd er fel op balbezit gejaagd. Een goede fase leverde na een klein half uur de 1-0 voorsprong op. Gerard Dotinga stuurde Wietze Vrij diep en uit diens voorzet tikte Harm Vrij de bal binnen. Het gevaar aan Anjum zijde kwam voornamelijk van routinier Stephan Overkempe. Twee pogingen van hem leverden echter niets op. Vlak voor rust kwam de thuisclub nog op 2-0. Wietze Vrij stuurde Erwin Tabak richting achterlijn. Uit diens voorzet kopte uitblinker John Notebomer fraai raak.

De bezoekers kwamen na rust fanatiek uit de startblokken. Het resulteerde slechts in een buitenspeldoelpunt van Jan Tijtsma. In de 64e minuut besliste Erwin Tabak de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Notebomer (3-0). Anjum kreeg nog wel kansen via Overkempe en Johan Boersma, maar de goed spelende doelman Theo van der Meer hield zijn doel schoon. Ook de thuisclub kreeg nog enkele riante mogelijkheden. “Eigenlijk had de uitslag hoger kunnen zijn, maar met deze overwinning ben ik zeker tevreden”, aldus Yko de Boer.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.