Sterk ‘t Fean ‘58 gelijk tegen Pelikaan S

SURHUISTERVEEN – Het lijkt ‘t Fean ‘58 steeds beter te bevallen in de sterke 1e klasse F. Na de teleurstellende wedstrijd vorige week thuis tegen Winsum wachtte koploper Pelikaan S. De blauwhemden toonden herstel en beloonden zichzelf na een uitstekende wedstrijd. Het werd in Oostwold tegen de ongeslagen koploper 1-1.

Door Henk Postma

Heel veel Feansters hadden de moeite genomen om hun club te steunen. Een extra stimulans voor de spelers wellicht om hun beste beentje voor te zetten. De start was verfrissend. Al na enkele minuten teisterde Erwin Tabak de lat en probeerde aanvoerder Jens Hamstra doelman Van der Lei van afstand te verschalken. Lang bleef de thuisclub zoekende tegen de uitstekend spelende Feansters. Nadat ook Pelikaan S de kat had geraakt kwamen de gasten op voorsprong. Een geweldige pass van Rienk Bouma bereikte Erwin Tabak. Uiterst beheerst rondde Tabak af, 0-1. Een verdiende voorsprong die vrij eenvoudig kon worden verdedigd tot de theepauze.

Net als op het veld de spelers van de trotse koploper, waren ook de kantinemedewerkers verrast. “Dit zijn wij niet gewend zoveel publiek, sorry hoor.” Het duurde dan ook erg lang voordat een ieder werd voorzien van een ‘bakje’. Al met al kwam het allemaal goed en met wat vertraging kon de tweede helft beginnen.

Met veel meer power in hun spel probeerde de thuisclub de wedstrijd te doen kantelen. Met gevaarlijke counters was en bleef het oppassen voor het vreemdelingenlegioen uit Oostwold. Nadat ‘t Fean met nog een kwartier op de klok ontsnapte na een hectische scrimmage viel even later de gelijkmaker. Een prachtige aanval werd koel afgerond door invaller Lfeayi Gorissen, 1-1. Het sein voor de technische staf van de Feansters om vers bloed te brengen. De invallers kweten zich uitstekend van hun taak en er kwamen kansen. Talent Iwan Henstra leek zich te kunnen bekronen tot matchwinnaar maar werd op het laatste moment wegens buitenspel teruggefloten door de arbiter van dienst. Tot het eindsignaal bleef de spanning te snijden en bleef het ook genieten voor de supporters. “Het was prachtig, hier doe je het voor hè”, glunderde een tevreden Minno van der Werff. “Wij groeien en kunnen heel goed meedoen.” En zo werd een heel aardige middag in Oostwold.