Survento jeugdvoetbaltoernooi beleeft alweer zijn twaalfde editie

SURHUISTERVEEN – Het 12e Survento jeugdvoetbaltoernooi wordt dit jaar gehouden van maandag 1 t/m zaterdag 6 juni. In tegenstelling tot de voorgaande keren wordt er op drie in plaats van vier velden gespeeld. Dit in verband met de renovatie van een van de velden. Dit heeft gevolgen voor het aantal deel te nemen teams. In plaats van 90 zijn dat er dit jaar 70 teams. De organisatie bestaat uit vertegenwoordigers van de plaatselijke voetbalverenigingen VV Surhuisterveen en ’t Fean ’58.

Het groots opgezette jeugdtoernooi heeft een uitstekende naam opgebouwd. “De clubs komen graag naar ons toernooi”, vertelt Anne van der Velde namens de organisatie. “We ontvangen elk jaar veel positieve reacties. Niet alleen van de deelnemers, maar ook uit de hoek van de sponsoren.” De organisatie benadert gericht de verenigingen om poules samen te stellen, waarin teams spelen, die goed aan elkaar gewaagd zijn.

Net als het vorige jaar wordt het toernooi met als hoofdsponsors Intertoys Numan, Van der Velde Verzekeringen, ING-bank en Borger Tegels en Sanitair, over zes dagen gespeeld.  De accommodaties van beide verenigingen worden gebruikt.  Gedurende de gehele week komen er zo’n  800 voetballers naar Surhuisterveen. De aanvang van de wedstrijden op de doordeweekse dagen is 18.30 uur, terwijl op zaterdagmorgen om 9.00 uur wordt afgetrapt (aanvang wedstrijden zaterdagmiddag 13.00 uur).