’t Fean ’58 begint met vertrouwen aan tweede seizoenshelft

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 heeft goed overwinterd. De Feanster derdeklasser speelde twee oefenwedstrijden tegen hoger geklasseerde tegenstanders en beide werden in winst omgezet. En dat schept vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Als koploper de winterstop ingaan, dan worden de verwachtingen bijgesteld. Na het vorige seizoen het derdeklasserschap pas via de nacompetitie te hebben veiliggesteld waren de verwachtingen voor het lopende seizoen dan ook niet al te hoog. Het nieuw aangestelde trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff wilde bij aanvang geen enkele uitspraak doen over de doelstellingen van het lopende seizoen. “Tijdens de winterstop moeten we eerst maar eens zien waar we staan”, was de mening van beide trainers.

Inmiddels hebben zij het vlaggenschip van ’t Fean ’58 weer aardig op de rit. Doelman Jelmer van der Meer keerde terug op het oude nest evenals Wybo van der Werff, nog A-junior maar inmiddels al een vaste waarde in de hoofdmacht. Daarbij voerde het trainersduo enkele omzettingen door in het team. Het resultaat: er staat een homogeen elftal, dat weinig goals tegen krijgt. “Het team staat er goed op. We zijn lastig te verslaan”, constateert ook Mark Bosma. “En we zijn nog steeds ongeslagen.”
De trainer uit Mantgum werkt met een vast basiselftal. “Dat geeft vertrouwen en brengt vastigheid. En daar hecht ik veel waarde aan”, legt hij uit.

Ondanks de koppositie ziet hij zijn team nog steeds niet als titelkandidaat nummer één. “Al denk ik wel dat het tussen Kollum, Minnertsga en ons zal gaan. De thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen Minnertsga is dan ook cruciaal. Als je die wint sla je naar hen toe toch een gaatje.”

Bewust kozen Bosma en Van der Werff oefenwedstrijden uit tegen hoger geklasseerde tegenstanders. “We hebben stappen gemaakt de eerste seizoenhelft. Dan wil je ook zien hoe je ervoor staat tegen hoger spelende teams. Als je daarvan ook nog wint, geeft dat een goed gevoel”, aldus Mark Bosma.
Zaterdag werd in een aantrekkelijk duel met 4-0 gewonnen van ONT, de hekkensluiter in de tweede klasse (doelpunten van Willem van Kammen, Harm Vrij, John Notebomer en Joost Nieuwenhuis). De wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen, de koploper in de tweede klasse, leverde een week eerder een 0-2 overwinning op.
De resultaten in de oefenwedstrijden scheppen ook bij de achterban de nodige verwachtingen. Mark Bosma is zich daar terdege van bewust. “Ik hoop dat de jongens daarmee om kunnen gaan.”