’t Fean ’58 blijft in gevarenzone na nederlaag tegen SC Veenwouden

SURHUISTERVEEN – Precies twaalf dagen geleden wist ’t Fean ’58 thuis nog met 3-2 te winnen van SC Veenwouden. In de uitwedstrijd namen de gastheren revanche en hielden door een 2-0 zege de punten thuis. Belangrijke punten, want zij draaien nog volop mee in de race om de derde periodetitel. Voor de Feansters was de wedstrijd al even belangrijk, want zij zijn nog steeds niet veilig.

De ploeg van trainer Yko de Boer, die in de rust na een ‘onderonsje’ met scheidsrechter Denny Meiring (Yko de Boer: “Het stelde helemaal niets voor”) de wedstrijd van achter de omheining moest volgen, zag Hardegarijp zelfs dichterbij komen. De grootste concurrent om de veilige tiende plaats boog in de laatste minuten tegen mede-concurrent Rijperkerk een 1-0 achterstand nog om in een 1-2 overwinning.

De Feansters kwamen al na acht minuten op achterstand, toen doelman André de Graaf zich verkeek op een vrije trap van Rinse Procee (1-0). De bezoekers leken even later op gelijke hoogte te komen toen Erwin Tabak van 25 meter hard uithaalde, maar zijn inzet tegen de lat zag belanden. Meteen daarmee had SC Veenwouden de voorsprong kunnen vergroten, maar Stefan Jan Sijtsma treuzelde zo lang, dat deze enorme kans verloren ging. Rinse Procee bleek deze middag toch spekkoper te zijn, want in een duel om de bal met Raoul Dijkstra struikelde deze, waarna Procee doelman De Graaf voor de tweede keer passeerde (2-0). De enige kans, die ’t Fean ’58 daarna wist te creëren kwam van Joost Nieuwenhuis, die zijn inzet op het been zag belanden van een verdediger.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al wist de thuisclub meer rust in haar spel te brengen. “Wij probeerden in de eerste helft het te spel maken. Daardoor kregen wij ook meer kansen. Op basis daarvan vind ik de overwinning verdiend”, liet trainer Germ de Jong weten. ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen kon zich hier wel in vinden. “In de eerste helft hebben we gewoon niet goed gespeeld. Het besef dat er vandaag voor ons iets was te halen vond je niet terug bij ons. Daar is de gehele week op gehamerd. Wij waren te veel bezig met de scheidsrechter en dat soort dingen.”

De tweede helft was de rust weg bij de thuisclub en had ’t Fean ’58 een groot veldoverwicht, maar tot succes leidde het niet. Sterker nog, er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd. De verdediging van de thuisclub stond als een huis. Willem van Kammen: “Ze speelden het spelletje tactisch goed. Door enkele omzettingen hielden zij onze aanvallers prima in bedwang.” De snelle Erwin Tabak, in de thuiswedstrijd nog een plaag voor de verdedigers van SC Veenwouden, kon dan ook niet echt in de wedstrijd komen. “Maar je kunt ook niet van zulke jonge spelers verwachten, dat zij elke week de kar trekken”, aldus Willem van Kammen. A.s. zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen De Wâlde, dat twee punten meer heeft dan ’t Fean ’58. “Deze wedstrijd wordt cruciaal voor ons.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden