’t Fean ’58 blijft overeind in heerlijke pot voetbal


SURHUISTERVEEN – De opluchting bij de thuisclub was groot na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten. Het scorebord lachte de aanhang toe. Eindstand 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Met de overwinning op SC Leovardia bleef ’t Fean ’58 ongeslagen en tevens koploper. Nog één overwinning scheidt het team van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff van de eerste periodetitel.

Door Jacob Hielema

“Een collectieve prestatie”, zo noemde een uiterst tevreden Mark Bosma de gevreesde ontmoeting tegen SC Leovardia. De ambitieuze Leeuwarder fusieclub wordt getipt als een van de grootste kanshebbers op de titel. Ook door Mark Bosma. De Leeuwarders lieten zien wel degelijk over de nodige kwaliteiten te beschikken.

Dat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef kon de thuisclub zichzelf aanrekenen. Zij hielden de spanning erin door in het laatste halfuur een drietal honderd procent kansen niet te verzilveren. De bezoekers drongen in de tweede helft wel meer aan. “Maar het bleef bij enige afstandsschoten, echt gevaarlijk werden ze niet”, constateerde ook Mark Bosma.

De eerste helft domineerde ’t Fean ’58. Er werd uitstekend gevoetbald met vloeiende combinaties, terwijl vrijwel alle duels werden gewonnen. Het resulteerde na een klein half uur in de verdiende voorsprong toen Willem van Kammen een voorzet van Joost Nieuwenhuis vanaf 25 meter in de verste hoek knalde (1-0). Enkele minuten later werd Jens Hamstra door Wietze Vrij diep gestuurd. Zijn voorzet werd door John Notebomer binnen geschoten (2-0). Een aanval uit het boekje. Leovardia kon daar alleen een afstandschot van Amin Ait Bihiou Ahmed, dat net over zeilde, tegenover zetten. “Het stond achterin goed bij ons en we verlegden het spel goed”, vond Mark Bosma.

De enige echte kans voor de bezoekers kwam meteen na rust toe een bal achter de Feanster defensie viel en de razendsnelle Vic Rozendaal doelman Jelmer van der Meer kansloos liet (2-1). Mark Bosma: “Een doemscenario, tot dan hadden we niets weggegeven.”
Even leek de ploeg aangeslagen, maar herpakte zich snel. Wel was het overwicht van de eerste helft verdwenen, de blauwhemden werden steeds meer terug gedrongen. Maar verder dan enkele afstandschoten kwamen de bezoekers niet. De Feanster aanhang veerde op toen Wibo van der Werff – uitgeroepen tot man van de wedstrijd – na een fraaie combinatie met Jens Hamstra de bal net over schoot. “Dat zou de genadeklap zijn geweest. De 3-1 bleef maar uit. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend”, aldus Mark Bosma. Temeer omdat een inzet van Joost Nieuwenhuis na aangeven van invaller Dilano van der Elst op miraculeuze wijze uit het doel werd gehaald en Nieuwenhuis alleen voor doelman Mohite Tibben zijn schot zag gekeerd.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.