’t Fean ’58 blijft tweedeklasser

WORKUM – Na thuis al een ruime marge te hebben opgebouwd, 3-0 zege, bleef ’t Fean ’58 zaterdag in Workum vrij eenvoudig overeind. Net als een week eerder namen de routiniers Willem van Kammen en Joost Nieuwenhuis de blauwhemden bij de hand. Na afloop stond er een knappe 1-3 overwinning op het scorebord en dat betekent het negentiende (!) seizoen op rij voor de Surhuisterveners in de tweede klasse.

Al na vier minuten spelen kreeg de thuisclub een tegenslag te verwerken. In plaats van een gehoopte snelle voorsprong waren het de Feansters die op voorsprong kwamen. Willem van Kammen kopte een geplaatste vrije trap van Wietze Vrij over de weifelende doelman Hessel Kuipers tegen de touwen (0-1). Hierna controleerden de gasten de wedstrijd. Achterin werd geen risico genomen en het elftal speelde geconcentreerd. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker eigenlijk uit het niets binnen. Topscorer Jurgen Buma kreeg de bal onverwacht voor zijn rechter en liet gastendoelman André de Graaf kansloos (1-1). Het gaf de derdeklasser moed en de blauwhemden kregen het even lastig. Vlak voor de theepauze verschalkte Joost Nieuwenhuis doelman Kuipers op slinkse wijze en stonden de mannen van oefenmeester Yko de Boer weer op voorsprong (1-2). “Maar goed ook”, vond Yko de Boer. “Na de gelijkmaker verloren wij de grip op het middenveld.”

In de tweede helft domineerden de Feansters de wedstrijd. De verdedigers van de thuisclub hadden de handen vol aan de Feanster aanvallers en dan met name aan de razendsnelle Erwin Tabak. De jongeling was het dan ook die na een prachtige pass van André van der Molen doelman Kuipers kansloos liet. De 1-3 voorsprong betekende de genadeklap voor Workum, mocht er nog hoop zijn op een kanteling van de wedstrijd. Hierna kwamen er nog veel meer mogelijkheden om de score uit te breiden. De thuisclub kwam niet veel verder dan een fraai schot tegen de lat. Niet veel later maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Berends een eind aan de wedstrijd.

Grote opluchting derhalve bij spelers, begeleiding en aanhang van de blauwhemden. “Eigenlijk ben ik nu gewoon moe”, zo vatte Yko de Boer een moeilijk seizoen samen. “Het was tot de laatste wedstrijd zo spannend, dat vreet wel aan je. Maar wat ben ik enorm trots op deze jongens.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden