’t Fean ’58 dieper in de zorgen na nederlaag tegen Zwaagwesteinde

ZWAAGWESTEINDE – Het degradatieduel tussen Zwaagwesteinde en ’t Fean ’58 liep voor de Feansters uit op een grote teleurstelling. De thuisclub won met 1-0, waardoor het in punten naast de bezoekers kwam. Beide teams staan met nog twee wedstrijden te gaan onder de rode streep met een achterstand van drie punten op ONT en hebben het niet meer in eigen hand. Handhaving via de nacompetitie is het hoogst haalbare.

’t Fean ’58 had over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel en was ook het meest aan de bal. Toch keken zij al na een klein kwartier tegen een achterstand aan. Een scherp genomen corner van Wytze Pilat – een gevaarlijk wapen van Zwaagwesteinde – belandde via het hoofd van Jesse Rozendal in het net (1-0). “Dêrnei rûnen wy hieltiden efter de feiten oan”, vond Yko de Boer, de trainer van ‘t Fean ’58.
De verwachte druk van de blauwhemden bleef uit. Yko de Boer: “De earte helte ha wy fierstentemin brocht. Wy gongen net skerp genoch útein. Derút ûntstie ek it doelpunt. Dêrnei ûntbruts de oertsûging. Miskien is it eangst. Earts de lêste tsjien minúten foar de tee doarsten wy wer wat inisiatyf te nimmen.”

Zwaagwesteinde speelde compact, waardoor het moeilijk doorkomen was voor ’t Fean ’58, al wist Erwin Tabak met zijn snelheid enkele goede voorzetten af te leveren. Aan de afwerking ontbrak het echter. Dat het geen 2-0 werd dankten de Feansters aan doelman André de Graaf, die uit een corner van weer Pilat de bal net over tikte. In de tweede helft kreeg de thuisclub nauwelijks kansen. De verdediging onder aanvoering van de sterk spelende Willem van Kammen stond goed. Mogelijkheden kwamen er wel aan de andere kant. Een vrije trap van Fokko van der Veer schampte de buitenkant van de paal, een inzet van Willem van Kammen werd geblokkeerd. Jorn Tabak wandelde door de verdediging, zijn inzet miste echter kracht. Wel een overwicht, geen doelpunten. “Wy kinne dan wol sterker wêze, mar wat keapje wy dêr foar. Wy krigen in pear hiel grutte kânsen. Mar se gongen der net yn. It giet dochs om de doelpunten”, aldus een balende en teleurgestelde Yko de Boer.

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.