’t Fean ’58 doet goede zaken

SURHUISTERVEEN – Door met 2-1 te winnen van het bezoekende V.C. Trynwâlden nam ’t Fean ’58 wat meer afstand van de gevarenzone. Omdat alle concurrenten verloren werd het zelfs een uitstekende dag voor de Feansters.

Het werd een zwaar bevochten zege voor de thuisclub, die opgelucht adem haalde toen de goed leidende scheidsrechter Volders uit Bedum voor het eindsignaal floot. Voor de toeschouwers was het afzien. Het was koukleumen langs de lijn, waar het onderwerp winterstop het toonaangevende gesprek was, terwijl het vertoonde spel nauwelijks om aan te zien was. “Goed voetbal was vandaag onmogelijk op dit veld”, vond Marten van der Kamp, trainer van V.C. Trynwâlden en oud-trainer van ’t Fean ’58.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. ’t Fean ’58 speelde deze keer met aanvoerder Willem van Kammen achter de verdediging. In de wedstrijd tegen SC Veenwouden ging het verdedigend faliekant mis toen op één lijn werd gespeeld. “Veenwouden speelde met twee spitsen, de tegenstander van vandaag met drie spitsen, vandaar de omzetting”, aldus Willem van Kammen.

Dat de bezoekers, die voorlaatste staan, met drie spitsen speelden gaf meteen hun bedoeling aan. “Wij wilden hier vandaag winnen om de aansluiting weer te krijgen”, zei Marten van der Kamp. Zijn ploeg begon dan ook goed aan de wedstrijd en kwam binnen een kwartier op voorsprong. Edbert Groen verspeelde de bal, waardoor Gerrit Sjoerd Plantinga via de binnenkant paal kon scoren (0-1). Enkele minuten later zwijnde de thuisclub toen door opnieuw een verdedigingsfout Marco Lekkerkerker een plotselinge kans kreeg. Zijn lob belandde echter tegen de paal. “Toen wij op voorsprong kwamen, hebben we te weinig voetbal laten zien”, vond Van der Kamp. De thuisclub kwam beter in z’n spel en maakte voor rust nog gelijk. Een voorzet van de sterk spelende Auke van der Wal werd door Joost Nieuwenhuis ingekopt (1-1). Dat de blauwhemden toch nog de winst pakten, dankten zij aan een fout van keeper Hylke Kloosterman. Een vrije trap van Wietze Vrij liet hij los, waarna John Notebomer de bal beheerst binnen tikte (1-2). Zuur voor de bezoekers. “Deze uitslag geeft de krachtsverhouding niet waar, een gelijkspel was meer op z’n plaats geweest. Jammer dat we door zo’n fout verliezen”, vond Marten van der Kamp. “Op basis van de tweede helft vind ik de overwinning terecht”, zei Willem van Kammen, die toegaf dat het elftal niet soepel draaide. “Wij moeten het momenteel hebben van het spelen op karakter en dat moet soms ver weg komen.”

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden