’t Fean ’58 door nieuwe nederlaag in hachelijke situatie

DAMWOUDE – Het verlies een week eerder tegen Zwaagwesteinde kan de mannen van oefenmeester Yko de Boer wel eens duur komen te staan. Na de 2-1 nederlaag bij Broekster Boys blijft de achterstand op ONT drie punten met nog één wedstrijd te gaan.

In het eerste bedrijf gaven de blauwhemden Broekster Boys prima partij. Een veldoverwicht was het gevolg met wel de beste mogelijkheden voor de thuisclub. Uit één hiervan viel na twintig minuten spelen de openingstreffer. Siemen Sake Kamstra kreeg veel te veel ruimte en liet doelman André de Graaf kansloos (1-0). Direct hierna redde Corné Visser op de doellijn en zorgde er daarmee voor dat de wedstrijd niet in een vroeg stadium werd beslist. Toch herpakten de Feansters zich knap wat resulteerde in kansen voor Harm Vrij en Joost Nieuwenhuis die een vrije rakelings over het doel van de uitstekende doelman Erik Krol liet verdwijnen.

Na de theepauze duurde het niet lang eer de gelijkmaker viel te noteren. Vanuit een hoekschop vond Wietze Vrij broer Harm die doelman Krol met een harde kopbal kansloos liet (1-1). Wie dacht dat de gasten hier inspiratie uit zouden halen kwam bedrogen uit. ‘De Broek’ zette een tandje bij en bezorgde de Feanster defensie handenvol werk. Piet Wessel Dijkstra werd matchwinnaar door een kwartier voor tijd doelman de Graaf kansloos te laten (2-1). Even later vond een doelpunt van André van der Molen geen genade in de ogen van de prima leidende scheidsrechter Volders uit Marum. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen zal er volgende week moeten worden gewonnen van Heerenveense Boys, maar dan moet ONT wel verliezen van het veilige De Wâlde. Een lastige klus maar de blauwhemden hebben zich in het verleden wel vaker uit lastige situaties weten te redden.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.