’t Fean ’58 drukt Waterpoort Boys steviger op de laatste plaats

SNEEK – Door een 0-4 zege op hekkensluiter Waterpoort Boys heeft ’t Fean ’58 iets meer lucht gekregen. De Snekers, gekweld door blessures en schorsingen, staan met vier punten uit dertien wedstrijden stevig op de laatste plaats. En om uit de gevarenzone te geraken moesten de Feansters wel winnen.

Dat lukte, al was de uitslag geflatteerd. “Je wint niet gemakkelijk van deze ploeg”, vond Jacob Russchen, trainer van ’t Fean ’58. “Ik heb ze de vorige week zien spelen tegen CVVO, maar die hadden het geluk dat er twee spelers van de Snekers werden uitgestuurd. Toen speelde Waterpoort Boys een prima partij. Dit is een heel stugge ploeg.”
In de eerste helft kon het angstig voetballende ’t Fean ’58 niets afdwingen. Zonder enig zelfvertrouwen spelend kwam doelman Stefan Rijpkema geen enkele keer in gevaar. De bezoekers mochten zelfs van geluk spreken dat ze zonder kleerscheuren de rust haalden. Eerst kopte Robert Minks een voorzet van de 42-jarige Tinus Vermaning over het doel, terwijl binnenkoppen gemakkelijker was en vlak voor rust schoot dezelfde Minks de bal op de paal, weer uit een voorzet van Vermaning. Het ontbrak ’t Fean ’58 aanvallend aan stootkracht.

Na de rust werden Imani Mchimbwa en Bart Bosgra ingebracht voor Arjan van Duinen en Jeroen Til. Er kwam meer dreiging in het spel van ’t Fean ’58. Toch was de eerste kans weer voor de thuisclub. Een schot van Stan Greidanus werd door een been van een Feanster verdediger geblokkeerd. Dat de bezoekers de wedstrijd toch naar zich toe trokken was te danken aan Wietze Vrij. Hij schoot in de 64e minuut een vrije trap vanaf 25 meter fraai in (0-1). “Zodra ze een doelpunt tegen krijgen, hebben zij het moeilijk”, wist Jacob Russchen. Door dit doelpunt kantelde de wedstrijd volledig. De blauwhemden gooiden alle schroom van zich af en durfden nu opeens wel te voetballen, waardoor ze de ene na de andere kans creëerden. Imani Mchimbwa en de weer hard werkende Auke van der Wal namen eerst routinier Richard de Jong in de tang, waarna Van der Wal beheerst scoorde (0-2). Even later werd een voorzet van Bart Bosgra door dezelfde Van der Wal knap binnen geschoten (0-3). Een fraaie combinatie tussen Harrie Groen, André van der Molen en Jens Hamstra werd door laatstgenoemde knap afgerond (0-4).

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden