‘t Fean ’58 en Sneek Wit Zwart delen de punten

SURHUISTERVEEN – Na enkele nuttige oefenwedstrijden vandaag een wedstrijd ‘om het echie’. Tenminste voor de clubs die de bekerwedstrijden serieus nemen. Voor sommige clubs worden dit soort wedstrijden beschouwd als oefenwedstrijd, voor steeds meer clubs wordt het belang ervan wel degelijk ingezien. ‘t Fean ‘58 en Sneek Wit Zwart gingen beiden voor de volle buit en deelden de punten. Op de 2-2 eindstand viel weinig af te dingen.

door Henk Postma 

De beste kansen waren in deze alleraardigste wedstrijd vooral in de beginfase voor de thuisclub. Bard Pultrum bediende in de beginfase Jens Hamstra nagenoeg perfect maar de aanvoerder had het vizier veel te hoog gericht. Zo kwamen er meer kansjes waarvan de grootste voor ‘man of the match’ Rienk Bouma. Zijn inzet werd een prooi voor doelman Niels Kuperus. Na een klein half uur op de klok kwamen de blauwhemden toch op voorsprong. Almer de Jager maakte ruimte op links, vond Kees de Vries die Bard Pultrum knap aanspeelde. Diens inzet was doelma Kuperus vervolgens te machtig, 1-0. Niet veel later was het alweer gelijk. Een klein moment van oplettendheid in de Feanster defensie was genoeg voor Kevin Huitema om fraai de 1-1 op het scorebord te zetten. 

Na de theepauze waren er nauwelijks kansen om te scoren voor zowel de gasten als de thuisclub. De ervaren broers Musliu, overgekomen van Leeuwarder Zwaluwen speelden een belangrijke rol in het team van de sympathieke oefenmeester Carlo Rietdijk, eerder maar liefst vijf jaar hoofdcoach van Zwaluwen. Met nog een half uur op de klok leek de wedstrijd dood te bloeden. Toch zat er nog flink wat venijn in de staart. Nadat invaller Erwin Tabak een fantastische voorzet Van Kees de Vries verzilverde bleek de 2-1 voorsprong niet voldoende voor de volle buit. In de laatste minuut was de defensie van de thuisclub niet alert genoeg en kon Freerk de Jong vrij inkoppen. Met de 2-2 eindstand hadden de meesten wel vrede. 

De van SC Kootstertille overgekomen Kees de Vries was met twee assists belangrijk voor de Feansters. “Wat betreft het aantal kansen hadden we eigenlijk moeten winnen. Daarom vind ik het best  sneu dat we de zege niet over de streep konden trekken.” Maar misschien nog belangrijk vond De Vries het gegeven dat er strijd werd geleverd. “Het is best wennen op een hoger niveau maar over de wedstrijd van vandaag heb ik een goed gevoel over gehouden.” Zijn trainer Minno van der Werff vond ook dat er wel meer in had gezeten. “Het was een nuttige wedstrijd waar ik goede dingen heb gezien”, aldus Van der Werff.