’t Fean ’58 gelukkige winnaar in degradatieduel

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 hield drie punten over aan het degradatieduel tegen Hardegarijp. En daarmee mocht de thuisclub zich de handen dichtknijpen. De bar slechte wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, de gelukkigste ploeg won dan ook. Joost Nieuwenhuis was matchwinnaar (2-1)

Het was duidelijk zichtbaar dat de belangen groot waren. Beide ploegen verkeren al vanaf het begin van de competitie in de onderste regionen. Alleen winst telde en dat was te zien aan het vertoonde spel. De inzet was groot aan beide kanten, het spel pover. “Het was moeilijk voetballen op het hobbelige veld”, vond ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen.
De Feansters echter maakten het zichzelf moeilijk na een droomstart. Erwin Tabak kopte al na drie minuten een vrije trap van André van der Molen achter doelman Freerk Jan Oosterhuis (1-0). Maar de thuisclub verzuimde binnen 20 minuten de wedstrijd op slot te gooien. Twee identieke honderd procent kansen werden om zeep geholpen. Eerst zette Joost Nieuwenhuis Erwin Tabak alleen voor doelman Oosterhuis. Het schot van Tabak was te slap om de doelman van Hardegarijp te verontrusten. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Nu zette Tabak Nieuwenhuis vrij voor de keeper. Ook hij faalde in de afwerking. “Dan hadden we de wedstrijd in de tweede helft met de wind in de rug rustig kunnen uitspelen”, vond Willem van Kammen.

Zoals zo vaak scoort dan wel de tegenstander. En wel een heel mooie, een doelpunt uit het boekje na een fraaie combinatie midden door het centrum. Leo Spindelaar zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug van Rick de Groot en passeerde doelman André de Graaf beheerst. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel nerveuzer en onnauwkeuriger. Echte kansen werden dan ook niet gecreëerd. De winnende treffer kwam in de 69e minuut dan ook uit de lucht vallen. Joost Nieuwenhuis haalde vanaf twintig meter uit en scoorde in de uiterste hoek (2-1).
Willem van Kammen was uiterst tevreden met de behaalde punten. “Een gelijkspel gaf de verhoudingen beter waar”, erkende hij eerlijk. “Na de 8-0 nederlaag tegen Be Quick Dokkum hebben we laten zien dat we de knop snel kunnen omdraaien. Als we voelen dat er wat te halen is, knokken wij er keihard voor. Dat was vandaag ook zo. In de wedstrijden tegen de mede-concurrenten voor de degradatieplaatsen staan we er wel altijd. Daarom vind ik ook dat wij in de tweede klasse thuis horen.”

Meer foto’s te bekijken op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden