‘t Fean ‘58 gemakkelijk langs Anjum

SURHUISTERVEEN – Op papier middenmoter maar in werkelijkheid een subtopper. En dus oppassen voor het taaie Anjum met in de gelederen de gemakkelijk scorende superspits Stephan Overkempe. Op het kunstgras in Surhuisterveen waren de mannen van oefenmeester Theo de Vries echter volslagen kansloos en mochten niet mopperen dat de blauwhemden genoegen namen met een 3-0 overwinning.

“Volkomen verdiend deze overwinning”, vond ook de sportieve verliezer Theo de Vries van de gasten uit Anjum. De oefenmeester van de gasten had de nederlaag ingecalculeerd en vond de nederlaag terecht. Even dacht De Vries aan een ommezwaai toen bij een 2-0 achterstand een strafschop werd geclaimd. Invaller arbiter Jaap Woering uit Vries, goed fluitend, ging niet in op de protesten en daarmee was de overwinning voor de blauwhemden nagenoeg een feit. “Dit feit moest ik wel even kwijt”, was de terechte opmerking van De Vries. “Zo’n aansluitingstreffer kan toch een kantelmoment betekenen. Maar nergens om hoor, ’t Fean was vandaag veruit de bovenliggende partij.”

Vanaf het begin domineerde de thuisclub. Al na ruim vijf minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer. Joost Nieuwenhuis werd op links keurig aangespeeld. Waar iedereen rekende op een voorzet deponeerde de routinier de bal schitterend achter de verbouwereerde doelman Lolke Dijkstra, 1-0. Het aanvalspel van de Feansters was in de beginfase van de wedstrijd een lust voor het oog vond ook een tevreden Mark Bosma. “Dat was eigenlijk perfect en zo ik het graag zie. Daar kunnen we verder mee.” In het zicht van de theepauze bereikte een prima voorzet van Harm Vrij maatje Erwin Vos. De afronding was prachtig en de 2-0 voorsprong zorgde voor rust in het spel van de thuisclub.

Na een uur spelen geloofde zo het leek de thuisclub het wel en Anjum was niet bij machte de wedstrijd te doen kantelen. Leek het want de blauwhemden zorgden ervoor dat er voor de supporters toch nog een Feanster kwartiertje kwam. Plots regende het kansen maar verder dan de keurige 3-0 door Joost Nieuwenhuis kwam men niet. “We hadden er wel meer kunnen maken”, vond Bosma. “Maar het stond weer als een huis en dat is minstens zo belangrijk.” IJs en wederdienende staan er de komende weken enkele belangrijke inhaalduels op het programma.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.