Moeizame overwinning ’t Fean ’58 in Marknesse

MARKNESSE – Tegen SVM Marknesse pakte ’t Fean ’58 de draad weer op. De laatste drie wedstijden leverden slechts één punt op. Door de 1-2 zege tegen de ‘vreemde eend in de bijt’ mogen de Feansters weer voorzichtig naar boven kijken. SVM is de enigste ploeg buiten Friesland in de tweede klasse I, waarin zij op eigen verzoek zijn ingedeeld. De overwinning kwam echter moeizaam tot stand.

Hoogstaand was het spel niet. “Onze slechtste wedstrijd dit seizoen”, vond trainer Jacob Russchen zelfs. “SVM is een lastige ploeg”, wist Russchen. “Er zit weinig voetbal in, maar ze zijn erg fanatiek, spelen gretig en opportunistisch. Ze hebben in Arjan Janse een gevaarlijke spits. Deze jongen is doelgericht en schiet uit alle standen.”

De topscorer kreeg in de eerste minuten al twee kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Pas in de 10e minuut verscheen ’t Fean ’58 voor de eerste keer in het strafschopgebied van de tegenstander. Het was meteen raak. Een voorzet van Joost Nieuwenhuis werd knap ingetikt door André van der Molen (0-1). De bezoekers bleven moeite houden met het spel van de thuisclub, die feller was in de duels. “Daardoor kwamen wij niet aan voetballen toe”, vond Jacob Russchen.

Ook in de tweede helft kwam SVM fel uit de startblokken. Een inzet van Pieter Galama ging via de vingertoppen van Jelmer van der Meer net over, terwijl Martin Peters even later op de paal schoot. In de 66e minuut werd Imani Mchimbwa ingebracht voor Jens Hamstra op het moment dat Wietze Vrij een corner mocht nemen. Hij plaatste de bal precies op het hoofd van Imani, die zijn eerste balcontact meteen verzilverde (0-2). Toen Arjan Janse in de 83e minuut alsnog de 1-2 binnenschoot probeerde SVM alsnog de gelijkmaker te forceren. De Feansters speelden de wedstrijd tactisch goed uit door zoveel mogelijk het tempo er uit te halen. Jacob Russchen: “We hadden vooraf afgesproken rustig te blijven en niet mee te gaan in hun spel. En dat is goed gelukt.”

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden