’t Fean ’58 haalt uit tegen VC Trynwâlden

SURHUISTERVEEN – Het is lang geleden dat er een 6-1 eindstand op het scorebord stond bij ’t Fean ’58. De cijfers logen echter niet. De blauwhemden bezorgden hun aanhang, ondanks de voortdurende regenval, een aangename middag. Tegenstander VC Trynwâlden moest in een uiterst sportieve wedstrijd buigen voor het aanvalsgeweld van de thuisclub.

Door Jacob Hielema

De overwinning was zelfs niet eens geflatteerd. Trainer Mark Bosma verliet met een tevreden gevoel het speelveld. “Complimenten voor het hele team”, zo was zijn reactie meteen na afloop. “Ze hebben hard gewerkt en ik heb goed, aanvallend voetbal gezien.”
Zakte zijn ploeg in vorige wedstrijden na een sterke openingsfase nogal eens terug, daarvan was tegen VC Trynwâlden allerminst sprake. Mark Bosma: “Eigenlijk hebben we vrijwel de gehele wedstrijd gedomineerd en steeds de tegenstander onder druk gehouden.”

Pressie, dat was vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Schuurman uit Oosterwolde het uitgangspunt bij de Feansters. In de 10e minuut schoot Joost Nieuwenhuis de 1-0 binnen. Een kleine tien minuten later al de 2-0 door André van der Molen uit een strafschop nadat Jens Hamstra op avontuur ging en pas in het strafschopgebied onreglementair werd gestopt. “De goals zo vroeg in de wedstrijd, dan voetbalt het altijd prettig”, vond Mark Bosma.

In plaats van terugval bleef het team gretig, steeds op zoek naar meer doelpunten. Die kwamen er ook. In de 37e minuut een kopie van de tweede treffer. Weer Jens Hamstra op avontuur en weer moest de arbiter naar de stip wijzen. André van der Molen faalde ook nu niet (3-0). Het enige wapenfeit van de bezoekers was een schot van Wouter Hooghiemster dat werd geblokt door Harrie Groen.

Vlak na rust leek het even mis te gaan. Mark Bosma had Willem van Kammen naar achteren gehaald en Harrie Groen naar het middenveld verhuisd. VC Trynwâlden profiteerde van de omzetting. Oetsen-Klaas Jansma kwam vrij voor Jelmer van der Meer, die de bal niet klem kreeg, waarna Thom Stielstra kon binnentikken (3-1). Reden voor Mark Bosma om de omzetting meteen weer ongedaan te maken. De aanvalsdrift van de Feansters was echter niet geluwd. Een schot van Harm Vrij kreeg doelman Simon Bakker niet klemvast waarna Erwin Vos binnen kon schieten (4-1). Een voorzet van Joost Nieuwenhuis werd verzilverd door Jens Hamstra (5-1), waarna het slotakkoord voor Harm Vrij was. Hij schoot een voorzet van Erwin Vos tegen de touwen (6-1). “Deze overwinning biedt perspectief, vooral wat ik vandaag heb gezien”, aldus Mark Bosma.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.