’t Fean ’58 hekkensluiter af na zege op VVI

SURHUISTERVEEN – De ontlading was groot na de 4-1 thuiszege van ’t Fean ’58 tegen het hooggeplaatste VVI. Daar was ook alle reden toe. Na de seizoenopening met een overwinning op Zwaagwesteinde werd er niet meer gewonnen. De Feansters moesten wachten tot de afsluiting van de eerste seizoenshelft.

“Eindelijk hebben we onszelf beloond”, vond aanvoerder Willem van Kammen. “We hebben er de laatste weken hard voor geknokt. De overwinning is dan ook terecht.” Dat vond ook trainer Yko de Boer. “De uitslag viel misschien wat hoog uit, maar de zege was verdiend.”

De Boer prees de inzet van zijn jongens. “De instelling was goed, er werd echt als team gevoetbald.” Het werd een enerverende ontmoeting, goed geleid door scheidsrechter Souhuwat uit Groningen. De eerste helft ging het spel op en neer. Yko de Boer: “Wij waren beslist niet minder, ik vond zelfs dat wij de beste kansen hadden, al kregen zij ook een aantal mogelijkheden.” VVI had geluk dat André van der Molen op de paal schoot.

Meteen na de rust trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. “Zij gingen meer de lange bal hanteren”, zag ook de trainer van ’t Fean ’58. Het eerste doelpunt viel pas in de 72e minuut. Raoul Dijkstra verschalkte doelman Jan Dik Piersma met een prachtige lob vanaf zo’n 30 meter (1-0). Tien minuten later zette Harm Vrij goed door, zag Fokko van der Veer vrij staan, die beheerst binnen schoot (2-0). De wedstrijd leek beslist, daar dacht Tobias Draaisma echter anders over. Hij passeerde de sterk keepende Theo van der Meer kansloos (2-1). Willem van Kammen: “Na die goal waren we even niet scherp, je weet dat zij dan opportunistisch gaan spelen, waardoor het nog spannend werd.” Aan die spanning maakte Harm Vrij snel een einde door alert te reageren op een afvallende bal (3-1). In de laatste seconde kopte Corné Visser nog de 4-1 binnen.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.