’t Fean ’58 herstelt zich knap tegen Oeverzwaluwen

SURHUISTERVEEN – Na de 8-2 nederlaag tegen Zeerobben herstelde ’t Fean ’58 zich knap tegen het bezoekende Oeverzwaluwen. De degradant uit Koudum werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. De knop na de zeperd in Harlingen werd met succes omgedraaid. “Al hebben we daar dinsdag op de training wel even over gesproken”, liet trainer Yko de Boer weten.

De thuisclub was veel feller dan de bezoekers. “Wij wonnen de meeste duels”, zag De Boer. De kleumerende toeschouwers hadden hun plaats nog niet ingenomen of de bal lag al achter doelman Kees Witteveen. De weer sterk spelende André van der Molen schoot al in de tweede minuut raak (1-0). Yko de Boer: “Maar een vroege voorsprong zegt niets, dat hebben we dit seizoen meer gezien. De vorige week kwamen we ook voor en speelden we de eerste twintig minuten ook goed.”
Na de vroege openingsgoal zakte ’t Fean ’58 ook nu terug en mocht doelman Theo van der Meer dankbaar zijn met twee voortreffelijke reddingen na inzetten van Wietze Peterson. Toch pakten de Feansters het na zo’n twintig minuten weer op. Maar Joost Nieuwenhuis en Imani Mchimbwa wisten hun kansen niet te benutten.

“En 1-0 is een broze stand”, vond Yko de Boer. “We kregen mogelijkheden, maar het duurde te lang tot de voorsprong vergroot werd.” Die kwam er pas in de slotfase. Nadat invaller Auke van der Wal een geweldige kans had gemist, maakte hij dat even later meer dan goed. Hij nam een voorzet van Erwin Tabak meteen op de slof en knalde van de rand van het strafschopgebied de bal hard binnen (2-0).

De gasten probeerden het nog wel. Jorn Tabak en André van der Molen moesten beiden de bal nog eens van de doellijn halen, maar de achterhoede onder leiding van Willem van Kammen, gekozen tot ‘Man van de wedstrijd’, hield stand. “Een terechte overwinning”, volgens Yko de Boer. “Wij speelden het beste voetbal, Oeverzwaluwen probeerde het veel met lange ballen. Onze jongens hebben enorm geknokt. Wij hebben de wedstrijd op mentaliteit gewonnen.”

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden