’t Fean ’58 in blessuretijd onderuit

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 ging zaterdag in de bijgevoegde blessuretijd sneu met 0-1 onderuit tegen middenmoter Heerenveense Boys. Hoewel de gasten in de tweede helft een veldoverwicht hadden bleek de excellerende doelman André de Graaf van de blauwhemden in een bloedvorm en nauwelijks te passeren. De in de eerste helft ingevallen Sietse Bosma slaagde hier tenslotte toch in zodat de punten meegingen naar Heerenveen.

Onder het toeziend oog van burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen – eerder burgemeester van Achtkarspelen – moesten vooral de gasten wennen aan het abominabel slechte hoofdveld van de Feansters. Doelman Peter Hoekstra verkeek zich tot tweemaal toe op een terugspeelbal en Jens Hamstra profiteerde hier bijna van. Zijn prachtige inzet verdween rakelings naast het vijandelijke doel. Na een kwartier spelen werd Heerenvener Wouter van der Meer het eerste slachtoffer van het hobbelige veld en moest zich laten vervangen door Sietse Bosma. Tot de theepauze kwamen er over en weer kansen maar beide doelen bleven maagdelijk schoon. Vlak voor de pauze verstapte Wilco in ’t Veld zich lelijk en moest zich ogenschijnlijk zwaar geblesseerd laten vervangen door Aleksander Vujatovic.

In het tweede bedrijf waren het de gasten die al snel een overwicht wisten te creëren. André de Graaf toonde aan in bloedvorm te verkeren – net als vorige week uitgeroepen tot man van de wedstrijd – en pareerde knap enkele gevaarlijke inzetten van de gasten. Aan de andere kant miste Joost Nieuwenhuis een grote kans. Ook bij de thuisclub moest er noodgedwongen worden gewisseld en kwamen Bouwe Pals de Jong en Frank Veenstra in het veld voor de geblesseerden Jorn Tabak en Fokko van der Veer. Al in blessuretijd leek uitblinker André de Graaf met een katachtige redding een punt te redden voor de thuisclub maar uiteindelijk was het Sietse Bosma die er voor zorgde dat de gasten met de volle buit richting Heerenveen mochten vertrekken. “Erg zuur”, vond thuisclubtrainer Yko de Boer. “In de eerste helft vond ik het een echte wedstrijd waarin wij ook kansen kregen. In de tweede helft was het meer tegenhouden. Toch jammer dat die goal dan toch nog binnenvalt. Maar uiteindelijk vond ik de overwinning wel verdiend.”

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden