’t Fean ’58 in slotfase naar zege

RIJPERKERK – Door de 0-1 overwinning op concurrent Rijperkerk deed ’t Fean ’58 goede zaken. Het team van trainer Jacob Russchen nam verder afstand van de gevarenzone, temeer omdat SVM Marknesse opnieuw verloor. De blauwhemden staan nu zeven punten los van de plaats om promotie/degradatiewedstrijden, waartoe Rijperkerk na deze nederlaag toe lijkt te zijn veroordeeld. De ploeg van trainer Minno van der Werff verzamelde na een sterke competitiestart slechts één punt uit de laatste tien wedstrijden.

“Mocht er vandaag al een winnaar komen, dan is het de gelukkigste, die wint”, werd tijdens de pauze in de bestuurskamer gesteld. Er was ook alle reden voor om te veronderstellen dat deze wedstrijd geen winnaar zou kennen, zo abominabel was het voetbal. Rijperkerk creëerde in het eerste bedrijf zelfs geen enkele kans, ’t Fean ’58 slechts één, toen een hoekschop van Joost Nieuwenhuis door iedereen werd gemist. De bezoekers leken sterker omdat ze meer op de helft van de tegenpartij speelden. Al was dat het gevolg van de harde wind.

In de tweede helft kwamen er meer kansen, al bleef het peil op een laag niveau. Na vijf minuten stuitte Joost Nieuwenhuis in kansrijke positie op doelman Redmer Jorna. Met de wind in de rug werd Rijperkerk gevaarlijker. Inzetten van Johannes Meijer, aanvoerder Joris Bakker en Joute van der Meulen stichtten wel gevaar, maar troffen geen doel. Het enigste hoogtepunt van de wedstrijd was tevens het beslissende. In de 88e minuut zette Nieuwenhuis goed door op rechts en zijn voorzet werd door Imani Mchimbwa beheerst afgerond (0-1).

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden