’t Fean ’58 in tweede helft langs Wykels Hallum

SURHUISTERVEEN – Na de overwinningen tegen Nijland en CVVO lijkt ’t Fean ’58 zijn draai te hebben gevonden. Met nadruk lijkt, want wat de beide teams in het eerste bedrijf op de – prachtige – grasmat lieten zijn kon het publiek niet echt boeien. Pas nadat de gasten direct na de theepauze op voorsprong kwamen werd het een wedstrijd. Dat de thuisclub alsnog met 4-1 won was terecht.

Door Henk Postma

Voor Wykels Hallum was het nog steeds wachten op het eerste doelpunt. Het elftal van trainer Dick Schambach pakte al wel een punt tegen Tonego in een doelpuntloze wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week in Lemmer toen er in de eerste helft prima werd gevoetbald was het nu armoe troef. Dat gold zowel voor de debutant als voor Wykels Hallum. ‘Zomeravond voetbal in oktober’, vond een fan van de blauwhemden. Aan de omstandigheden lag het zeker niet. Fraai weer en een prachtige grasmat leken een mooie pot voetbal te garanderen. De gasten leken het prima te vinden en ’t Fean ’58 speelde op een manier van die goal komt toch wel. En dat had ook gekund als na enkele minuten op de klok Jens Hamstra een mooie crosspass van John Notebomer niet verkeerd had beoordeeld. Even later schoot Notebomer een vrije trap van uitblinker Steef Loopstra voorlangs het doel van de Hallumers. En dat was het wel zo’n beetje in de eerste helft vond ook Steef Loopstra. “Dat waren toch kansen die je eigenlijk moet verzilveren”, wist het 16-jarige talent.

De gedachte bij de blauwhemden dat die goal wel komt werd in de tweede helft snel bewaarheid. Maar laat die nu net aan de andere kant vallen. Het eerste competitiedoelpunt van Wykels Hallum gescoord door Jelmer Heins werd uitbundig gevierd en even was het – behoudens bij de fans van Wykels – heel erg stil. “Onze trainer had er zo op gehamerd”, vertelde Steef Loopstra naderhand. “Jullie moet druk gaan zetten, met z’n allen en zorgen voor veel meer beweging.”

En dat hadden de Feansters na de tegenvaller snel in de gaten. Er werd geschakeld en in een veel hogere versnelling werd het vijandige doel bestookt. Een mooie crossbal van Wibo van der Werff bereikte Jens Hamstra die binnen de zestien werd neergelegd met als gevolg een terecht gegeven strafschop. De voor Frank ten Hoeve ingevallen André van der Molen wist hier zoals gewoonlijk wel raad mee, 1-1. Even later deponeerde de invaller een vrije trap perfect voor het doel en Hamstra kopte prachtig raak, 2-1. Plots waren de blauwhemden heer en meester en profiteerden ook nog eens van een sterke bank. Nadat Raoul Dijkstra heel vernuftig zorgde voor de 3-1 bepaalde een andere invaller, Harm Vrij, de eindstand op 4-1. “Prachtig”, aldus ‘man of the match’ Steef Loopstra. “Het moet natuurlijk wel wennen in het eerste maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Zwaar is het wel maar ik leer ook veel.”

“Drie weken geleden hadden we nog niets en kijk nu”, stelde een zichtbaar blije Mark Bosma. “We staan er mooi voor. En nu de selectie weer langzaam op sterkte komt is een sterke bank een extra wapen. Dat bleek vandaag wel.”