’t Fean ’58 kan het ook tegen Kollum niet maken

SURHUISTERVEEN – Na de uitstekende seizoenstart zakt ’t Fean ’58 steeds verder weg. Met twee punten uit de laatste zes wedstrijden zijn de Feansters inmiddels afgezakt naar de onderste regionen. “Er zal wel wat meer moeten gebeuren dan proberen mooi te voelballen”, vindt aanvoerder Willem van Kammen. “Er zal meer power in moeten.”

Tegen het bezoekende Kollum (1-3 verlies) was het steeds net niet bij de blauwhemden. “We hebben dan ook terecht verloren”, was de conclusie van Willem van Kammen. “Kollum was gewoon feller. En zij voetbalden onbevangen.”
Het begin was voor de thuisclub. De gevaarlijke Erwin Tabak bezorgde de jonge Arjen Zijlstra een moeilijke eerste helft. Hoewel de snelle Feanster aanvaller regelmatig de achterlijn haalde werd uit zijn voorzetten geen rendement behaald. Het gevaar moest dan ook uit de tweede lijn komen. Twee inzetten van John Notebomer gingen echter over.
Toch was het Kollum, dat op voorsprong kwam. De Feanster achterhoede kreeg de bal niet weg. Goed doorzetten van Gerard van Zonneveld betekende 0-1. Toen Erwin Tabak zelf maar op avontuur ging richting doelman Andries Dijkstra kon hij in het strafschopgebied alleen onreglementair worden gestopt door Sander Gietema. Vanaf elf meter scoorde André van der Molen (1-1). De thuisclub kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Willem van Kammen: “Het laatste kwartier van de eerste helft konden we steeds druk zetten.”

Na rust sloeg Kollum echter toe. Doelman Theo van der Meer, terecht uitgeroepen tot Man van de wedstrijd, plukte eerst nog de bal van de voeten van de doorgebroken Benjamin Zondervan. In de 52e minuut was het wel raak. Met in de hoofdrol de pas 18-jarige Zondervan als aangever en Gerard Zonneveld als afmaker. Hij kopte volledig vrijstaand de bal tegendraads in de touwen (1-2). Vijf minuten later hetzelfde scenario. Weer een voorzet van Zondervan, weer scoorde Zonneveld, nu met zijn rechter. Een hattrick dus voor Kollumer nummer negen (1-3). Het gevaar bij ’t Fean ’58 moest komen uit de vrije trappen en corners. Moest komen. Maar deze waren steeds te scherp en een gemakkelijke prooi voor doelman Andries Dijkstra. “De 1-2 was eigenlijk de ommekeer”, vond Willem van Kammen. “Wij waren niet bij machte de wedstrijd naar ons toe te trekken. In de tweede helft creëerden we gewoon te weinig. En zij maakten het goed af.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.