’t Fean ’58 kansloos tegen het bezoekende Zeerobben

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 werd thuis geen revanche gegund na de 0-4 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Zeerobben. De Harlingers domineerden op een koud sportpark ’t Ketting opnieuw en keerden met een 0-5 overwinning naar huis terug. Daarmee bleef de ploeg van de vertrekkende trainer Inne Schotanus in de race om het kampioenschap.

De Feansters werden op alle fronten afgetroefd door de bezoekers, die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen. Op het hobbelige veld van ’t Fean ’58 kon Zeerobben echter evengoed uit de voeten. Zoals zo vaak deze competitie liep de thuisclub steeds achter de feiten aan. Na vijf minuten stond al de 0-2 op het scorebord en was duidelijk dat de moeizaam scorende blauwhemden een zware middag tegemoet gingen. Doelman André de Graaf, die na een langdurige blessure zijn rentree maakte in de hoofdmacht, knalde in de tweede minuut de bal tegen de rug van een speler van Zeerobben, waarna Patrick Amels de bal voor het intikken had (0-1). In de vijfde minuut werd Allard Sym Sprenger geen strobreed in de weg werd gelegd (0-2). Dat de thuisclub niet verder op afstand kwam dankte men aan haar doelman, die tot twee maal David van der Pol van scoren afhield.
Rauol Dijkstra leek de aansluitingstreffer op zijn schoen te hebben, maar alleen voor de ervaren doelman Jacob de Vries slaagde hij niet deze te passeren. Dat lukte Marijn Helfferich aan de andere kant wel toen de Feanster goalie de bal los liet (0-3). De tweede grote kans voor de thuisclub was voor Joost Nieuwenhuis, maar ook hij wist Jacob de Vries niet te verschalken.

De ploeg van trainer Yko de Boer knokte voor wat ze waard was, maar het klassenverschil was te groot. Na twintig minuten in de tweede helft liet Albert Beuker de 0-4 aantekenen, terwijl Patrick Amels vijf minuten voor tijd uit een corner de bal ineens op zijn slof nam (0-5). De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter de Jong uit Groningen.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.