’t Fean ’58 kansloos tegen koploper Broekster Boys

DAMWOUDE – Vaak zijn de ontmoetingen tussen Broekster Boys en ’t Fean ’58 boeiend. Deze keer was daarvan geen sprake. De Feansters speelden een kansloze wedstrijd tegen de lijstaanvoerder uit Damwoude. ‘De Broek’ lijkt in deze vorm rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen.

“Een punt meenemen zou mooi zijn geweest”, liet middenvelder André van der Molen van ’t Fean ’58 weten. “Maar dat zat er vandaag niet in. Deze ploeg is een van de belangrijkste kandidaten voor de titel.” Hij had daarmee niets teveel gezegd, want de thuisclub was superieur. Het ene minpuntje was dat ze te nonchalant met de kansen omsprongen. De 3-0 overwinning was dan ook nog geflatteerd.

De eerste tien minuten was het aftasten en ging het gelijk op. Toen schakelde Broekster Boys een tandje hoger en kwam ’tFean ’58 er niet meer aan te pas. Dat de score niet hoger uitviel was te danken aan enkele fraaie reddingen van doelman Jelmer van der Meer. Het was jammer voor hem, dat juist hij bij de derde goal in de fout ging.

In de 23e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Terwijl de verdedigers van ’t Fean ’58 aan buitenspel dachten schootTjalling van der Meulen de 1-0 binnen. Er volgden meer kansen. Het duurde echter tot de 40e minuut dat de 2-0 op het scorebord kwam. Jelmer van der Meer pareerde in eerste instantie nog wel de inzet van Piet Wessel Dijkstra, maar uit de rebound wist Dijkstra de bal alsnog binnen te werken. Ook i58 afgezakt naar de negende plaats.

Voor meer foto’s kijk op www.jan-anne.nl.

Invalid Displayed Gallery