’t Fean ’58 kansloos tegen koploper Wykels Hallum

HALLUM – Een stunt tegen koploper Wykels Hallum zat er voor ’t Fean ’58 niet in. Het werd een nederlaag (4-1), waarop weinig viel af te dingen. De thuisclub liet zien niet voor niets de ranglijst aan te voeren. Door de zege pakte het team van trainer Wibo de Brouwer meteen de tweede periodetitel.

Wykels Hallum ging vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Van Eijden uit Oerterp volop in de aanval. Dat leidde in de eerste vijf minuten al tot kansen voor Eelco Bijlstra, Peter Jan Schuts en Jurjen Bosch. Treffers leverde het niet op. Toen het offensief geluwd was kwam ook ’t Fean ’58 aan voetballen toe. Vanaf dat moment werd het een aantrekkelijke wedstrijd met bij vlagen van beide kanten goed voetbal. André van der Molen kreeg zelfs een goede mogelijk de score te openen uit een voorzet van Gerard Dotinga. Keeper Desmond Louwerens redde echter knap. Het duurde tot vijf minuten voor de rust dat de thuisclub op voorsprong kwam. Een vrije trap van Peter Jan Schults werd getoucheerd door Jurjen Bosch en doelman Theo van der Meer was kansloos (1-0). De Feansters waren dicht bij de gelijkmaker. Op slag van rust ging een schot van John Notebomer rakelings over. “Uitgezonderd de eerste tien minuten vond ik ons gelijkwaardig. We speelden goed”, vond ’t Fean ’58 trainer Yko de Boer.

De tweede helft was echter voor de thuisclub, die opnieuw sterk uit de startblokken kwam. Dat resulteerde al in de 49e minuut in de 2-0 door Eelco Bijlstra. Daar bleef het niet bij. Schoten van de uitblinkende Jurjen Bosch en Gwen Dijkstra werden nog door Theo van der Meer gepareerd. De 3-0 kwam echter al snel op het scorebord. Een voorzet van Gwen Dijkstra werd met een prachtige lob verzilverd door Pieter Dijkstra. Yko de Boer trachtte met Joost Nieuwenhuis en Edbert Groen nieuwe aanvalsimpulsen in te brengen. Maar het was de thuisclub die scoorde. Uit een corner schoot Peter Jan Schuts de 4-0 binnen. Toch redden de bezoekers nog de eer, door de beide invallers. Edbert Groen zette knap voor op Joost Nieuwenhuis, die beheerst scoorde (4-1). Willem van Kammen en André van der Molen kregen zelfs nog kansjes op meer. “In de tweede helft werden we weggespeeld, al kregen we tegen het eind toch nog een aantal mogelijkheden”, blikte Yko de Boer terug. “De nederlaag is terecht. Zij voetbalden gemakkelijker, zijn fysiek sterk en beweeglijk. Ze zijn niet voor niets koploper.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.