’t Fean ’58 kansloos tegen koploper

LEEUWARDEN – Slechts enkele minuten verkeerde ’t Fean ’58 in de waan dat er tegen koploper Blauw Wit ’34 wellicht een stunt tot de mogelijkheden behoorde toen na een kwartier spelen Erwin Tabak de achterlijn zocht en zijn voorzet fraai zag binnengeschoten door Jens Hamstra. Twee minuten later stond het alweer gelijk toen de gelegenheidsspits Jaap Oostra uit een vrije trap geheel vrijstaand de gelijkmaker binnenkopte.

Daarna speelden de Feansters een kansloze wedstrijd. Dat de uitslag niet hoger uitviel dankten zij aan het goede keeperswerk van André de Graaf. De bezoekers knokten weliswaar voor wat ze waard waren, maar kwamen op alle fronten tekort. “Het klassenverschil was te groot”, vond ’t Fean ’58 aanvaller Joost Nieuwenhuis. “Hun balbehandeling was sneller. Ze waren op alle punten gewoon beter. En dat was jammer voor onze jonge spelers, ze moesten constant op hun tandvlees lopen.”

De wedstrijd Blauw Wit ’34 – ’t Fean ’58 was eigenlijk een afspiegeling van de verhoudingen in de tweede klasse. Een vijftal ploegen dat er ver bovenuit steekt, terwijl de rest om lijfsbehoud speelt. Daar waar sommige ploegen nog wel eens weten te stunten moeten de Feansters het hebben van sprokkelen tegen ploegen uit de onderste helft. Rechtstreekse handhaving wordt dan ook steeds moeilijker voor de blauwhemden met op het programma nog de ontmoetingen met de top drie, waaronder een inhaalwedstrijd tegen opnieuw Blauw Wit ‘34.

In de wedstrijd tegen de Liwwarders kwam het gevaar van de thuisclub met name vanaf de linkerkant. De snelle Jeton Musliu was voortdurend een plaag voor de Feanster verdediging. Vrijwel iedere aanval van de thuisclub begon bij routinier Dennis van der Ree. Het duurde tot de 36e minuut dat de thuisclub op voorsprong kwam toen opnieuw Jaap Oostra scoorde. Discutabel in de ogen van de Feanster verdedigers, die meenden dat er sprake was van buitenspel. De goed leidende scheidsrechter Gerbers uit Steenwijk wees echter gedecideerd naar het midden ondanks felle protesten. Het enige wat ’t Fean ’58 er aan over hield waren gele (praat)kaarten voor Fokko van der Veer en Joost Nieuwenhuis, die gezien de allesbehalve rooskleurige positie in deze fase van de competitie nog wel eens nadelig kunnen uitvallen.

In de tweede helft breidde de thuisclub de voorsprong geleidelijk uit. Eerst via Musliu, die al een paar prima kansen om zeep had geholpen. Daarna was Joni Greogoria aan de beurt, terwijl invaller Danny Metz de vijfde treffer liet aantekenen (5-1).

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden