’t Fean ’58 kansloos ten onder in Harlingen

HARLINGEN – Met in het achterhoofd de forse nederlaag van vorig jaar togen de mannen van oefenmeester Yko de Boer zaterdag naar Harlingen. Tegenstander Zeerobben is in de ogen van velen één van de titelkandidaten. De thuisclub weigerde al vroeg de trekker over te halen maar besliste nog voor de theepauze, binnen een kwartier, de wedstrijd en won met 4-0
Een half uur lang vreesde thuisclubtrainer Inne Schotanus eenzelfde scenario als in de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Nijland. De thuisclub miste toen legio kansen maar het lepe Nijland wist één van hun weinige kansen wel te benutten en won hierdoor hun debuutwedstrijd in de tweede klasse. “Dan wurdt it unrêstich en dat spilet wol mei yn dien efterholle fansels.” De kwikzilverachtige Higor da Silva scoorde wel in de beginfase maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even later verscheen Da Silva allen voor de prima acterende Theo van der Meer maar schoot hoog over. En toen ook Marcel Visser na een kwartier spelen een grote mogelijkheid tegen de paal deponeerde begon het billenknijpen bij de groenhemden. Al helemaal toen Erwin Tabak van de gasten alleen voor good-old Jacob de Vries verscheen. De voormalige doelman van Harkemase Boys en Flevo Boys kon slechts toezien hoe de grote kans werd verprutst. Het was gelijk het sein voor Zeerobben om een versnelling hoger te schakelen. Het resulteerde vlot in de openingstreffer. Marcel Visser strafte zwak verdedigen af, Allard Sym Sprenger Sprenger zorgde voor een tweede treffer en topschutter David van der Pol mocht een strafschop binnen schieten na ongelukkig hands door Frank Veenstra. En met de 3-0 ruststand mochten de blauwhemden niet eens klagen.
Minuten na de pauze zorgde David van der Pol ervoor dat de dit keer in gering aantal aanwezige ’t Fean-supporters vreesden voor eenzelfde scenario als vorig jaar. Toen werd het 8-2 voor de thuisclub. Overigens revancheerden de blauwhemden zich in de thuiswedstrijd middels een 2-1 overwinning en mede hierdoor kon Zeerobben het kampioenschap toen op hun buik schrijven. Hierna volgde een fase dat de blauwhemden volledig werden overtroefd door de thuisclub. Weer ontstonden er kansen op een grote zege maar Theo van der Meer onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen. Halverwege de tweede helft namen de groenhemden duidelijk gas terug en ontstonden er ook mogelijkheden voor de gasten. De grootste was voor Erwin Vos maar een voorzet van André van der Molen werd door de jongeling hoog over geschoten. Van der Molen raakte bij diens actie zwaar geblesseerd aan zijn enkel en is zeker een poosje uit de roulatie. Het bleef bij 4-0 voor de titelkandidaat en hiermee mochten vooral de Feansters niet klagen. Yko de Boer gaf na de wedstrijd aan waar het probleem lag. “Der sit in protte beweging yn hun ploech. Dêr hienen wie it ferskriklik lestich mei.”
Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden