’t Fean ’58 klaar voor FC Groningen

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 7 juli a.s. staat de wedstrijd ’t Fean ’58 – FC Groningen op het programma. Om 14.30 uur zullen de spelers van beide teams het hoofdveld van de gastheren op sportpark ’t Ketting betreden. Een veld dat er eredivisiewaardig bij zal liggen, zoals de gehele accommodatie. Kortom: ’t Fean ’58 is er klaar voor.

Er zijn kosten nog moeite gespaard om ‘De Trots van het Noorden’ op een waardige manier te ontvangen. Met name het veld vroeg de nodige aandacht. “De aanhoudende droogte van de laatste weken houdt in dat er veel gesproeid moet worden”, laat Renze From weten, die elke dag op het sportpark aanwezig is. “We gebruiken drie spuiten, die regelmatig verzet worden om het gehele veld te bestrijken.” Ook de doelmonden kregen speciale aandacht. Renze From: “Deze zijn voorzien van nieuwe plaggen. Maar met deze droogte moeten die extra nat worden gehouden. Zo is het gehele veld geprepareerd.”

De wedstrijd op sportpark ’t Ketting is de derde en laatste oefenwedstrijd van FC Groningen tegen amateurclubs. Daarna volgen thuiswedstrijden tegen KFC Uerdingen, FC Emmen en Werder Bremen. Op 12 augustus begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Vitesse. FC Groningen komt met de volledige A-selectie naar Surhuisterveen.

Voor de Groninger profclub startte het seizoen op 24 juni onder leiding van het nieuwe trainersduo Danny Buijs en Hennie Spijkerman, jarenlang assistent-trainer bij Ajax. De laatste, een ervaren rot in het profvoetbal, Danny Buijs (36) een nieuwkomer. Hij maakt zijn debuut als trainer in het profvoetbal. De laatste jaren was hij trainer van Kozakken Boys, dat uitkomt in de tweede divisie. Het afgelopen seizoen werd hij net geen kampioen. “Bij Kozakken Boys heb ik me goed kunnen ontwikkelen.” Een onervaren trainer derhalve op het hoogste niveau. Ron Jans, tegenwoordig technisch manager bij FC Groningen daarover: “Je krijgt alleen ervaring door iets te doen. Die kans bieden wij Danny Buijs nu.”

Inmiddels zijn de kaarten in de voorverkoop. Deze zijn verkrijgbaar van Intertoys Numan, De Kolk 19 te Surhuisterveen. De toegangsprijzen zijn – in overleg met FC Groningen – bepaald op € 9,- (vanaf 12 jaar). Tot de leeftijd van vier jaar kan men gratis naar binnen, terwijl de jeugd van 4 tot 12 jaar € 4,- moet neertellen.