´t Fean ´58 knap gelijk tegen sterk Heerenveense Boys

SURHUISTERVEEN- Na het gelijke spel van ´t Fean ´58 zaterdag tegen het sterke Heerenveense Boys is de thuisclub nagenoeg verzekerd van weer een jaar tweede klasse. Het behaalde punt en de nederlagen van de concurrentie zorgden na afloop voor opluchting. Imani Mchimbwa scoorde met nog een kwartier op de klok de gelijkmaker nadat routinier Oane Hornstra vlak voor de theepauze de score had geopend.

Oefenmeester Jacob Russchen van de blauwhemden was er nog niet helemaal gerust op. “SVM uit Marknesse kan in de slotfase nog een boel punten pakken gezien het relatief gunstige programma.” De na dit seizoen naar zondag vierdeklasser Gorredijk vertrekkende trainer waakt hiermee voor gemakzucht. Hoewel de blauwhemden één van hun betere wedstrijden speelden mocht men gezien de mogelijkheden voor de gasten niet klagen. “In de eerste helft hadden wij het af moeten maken”, vond bestuurslid Gatze-Rommert van der Meer. Omdat het vizier niet echt op scherp stond bij de voorwaartsen van Heerenveense Boys leek het erop dat de rust met een dubbelblanke score gehaald zou worden. De sterke spits Oane Hornstra dacht hier anders over door een prima voorzet van Ferdinand Bijma langs de kansloze Feanster doelman Jelmer van der Meer te koppen (0-1). Eerder werd een treffer van dezelfde Hornstra op advies van de assistent grensrechter afgekeurd.

Na de theepauze bleven de gasten voetbaltechnisch superieur aan de thuisclub. De inzet van de thuisclub, Auke van der Wal voorop, zorgde ervoor dat er hoop bleef op een goed resultaat. Mede daarom was het verdiend dat Imani Mchimbwa halverwege de tweede helft een vloeiende aanval via Joost Nieuwenhuis en André van der Molen perfect afrondde (1-1). “Een gelijkspel waar ik best blij mee ben”, sprak Jacob Russchen na afloop.

Voor meer foto’s kijk op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden