‘t Fean ‘58 koploper na winst tegen Sc. Berlikum

BERLIKUM – “Mooi, zo’n uitoverwinning”, sprak een opgeluchte Mark Bosma na afloop van de verdiende 1-3 overwinning van zijn manschappen tegen middenmoter Sc. Berlikum. Het leverde de blauwhemden de koppositie op in de derde klasse B.

Door Henk Postma

Mark Bosma vond op basis van de eerste helft de overwinning voor het Feanster vlaggenschip verdiend. Daarmee zei de Mantgumer oefenmeester niets teveel. De gasten heersten en creëerden zich meerdere prima mogelijkheden. Erwin Vos speelde een prima partij en was voortdurend de baas over zijn tegenspeler. Zo geraakte een voorzet net voorlangs het doel, bracht Vos topschutter André van der Molen prima in stelling en schoot hij vlak voor de theepauze rakelings naast het doel van de thuisclub. Zoals wel vaker is het dan wel raak als de Berlikumers de enige kans van de eerste helft wel verzilveren. In eerste instantie redde doelman Jelmer van der Meer prachtig maar de rebound werd attent ingekopt door middenvelder Yannick de Boer, 1-0. “Notabene de eerste keer dat ze voor mij komen en gelijk is het raak”, foeterde Van der Meer. Wat eigenlijk niet kon uitblijven gebeurde drie minuten later ook. Een hoekschop van specialist Wietze Vrij werd schitterend ingekopt door de hoog opspringende aanvoerder Willem van Kammen. De 1-1 betekende ook de ruststand en daarmee mocht de thuisclub meer dan tevreden zijn.

Trainer Jelke Nijboer van de thuisclub kreeg het in de rust klaarblijkelijk voor elkaar zijn manschappen wel op scherp te krijgen. Beide teams waren in de tweede helft gelijkwaardig aan elkaar met wel de beste mogelijkheden voor de Feansters. Binnen vijf minuten hadden Joost Nieuwenhuis en Erwin Vos de wedstrijd kunnen beslissen maar wisten zij de bal niet achter doelman Sjouke Veenstra te werken. Inmiddels was Jens Hamstra in het veld gekomen voor Erwin Vos en dat heeft de thuisclub geweten. Na ruim een uur op de klok belandde de bal voor de voeten van Jelte Bottema die zijn schot binnengewerkt zag worden door Hamstra, 1-2. De thuisclub wenste zich niet bij deze tegenslag neer te leggen. Jelmer van der Meer moest gestrekt naar de hoek op een inzet van een Berlikum-speler terwijl ‘t Fean gevaarlijk bleef middels de counter. Vijf minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Drost was het weer Jens Hamstra die zorgde voor de 1-3 eindstand dit na een prima vrije trap van André van der Molen. “Ik was pas echt gerust toen de leidsman floot voor het eindsignaal”, was de reactie van een blije Mark Bosma.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.