’t Fean ’58 krijgt te weinig in boeiend voetbalgevecht

Ondanks prima spel verloor ’t Fean ’58 zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van ‘angstgegner’ VVI uit Idskenhuizen. Jan Faber zorgde er na een razendsnelle counter voor dat de eindstand al in de beginfase van het aantrekkelijke duel op het scorebord stond.

Voor de thuisclub is VVI een tegenstander tegen wie het meestal lastig voetballen is. De counterploeg beschikt over een prima defensie onder aanvoering van de ook deze middag uitblinkende doelman Jan-Dik Piersma. Wie had gedacht dat de gasten moeite zouden hebben met de snelle mat op het vernieuwde kunstgrasveld kwam vooral in de beginfase bedrogen uit. Het was alle hands aan dek voor de blauwhemden maar kwamen tot de 15e minuut, mede met dank aan de prima doelman André de Graaf, enkele keren goed weg. Tot het moment waarop de jonge aanvaller Jelle de Lange, ondanks hands, Jan Faber knap in staat stelde de openingstreffer achter De Graaf te deponeren (0-1). Even later mocht de thuisclub niet klagen toen een inzet van Jitze Lindeboom knap werd gepareerd door André de Graaf. Dat gold ook voor de gasten toen Erwin Tabak zijn prachtige inzet achter de nu wel kansloze Piersma op de lat belandde. Nog voor de theepauze moest Joost Nieuwenhuis zich geblesseerd laten vervangen door Jens Hamstra. Het leek een aderlating maar Hamstra kweet zich in het vervolg van de wedstrijd prima van zijn taak.

In de tweede helft was de eerste kans voor de gasten. Op het nippertje kon Fokko van der Veer een grotere achterstand voorkomen. Even later had een inzet van de prima spelende Auke van der Wal een beter lot verdiend maar zijn inzet miste het vijandelijke doel op een haartje. “Jammer”, constateerde ook Imani Mchimbwa die geblesseerd toekeek. “Ze voetballen heel goed”. In de slotfase bestookte de thuisclub het doel van de gasten maar men wist van geen wijken. In de laatste minuut leek Jens Hamstra zijn prima inzet goed voor de gelijkmaker maar doelman Piersma redde formidabel. Waar een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest mochten de oranjehemden uit Idskenhuizen met de volle buit de terugreis aanvaarden. Oefenmeester Yko de Boer kampte na afloop met dubbele gevoelens. “Over het vertoonde spel kan ik alleen maar tevreden zijn. Wat betreft het resultaat natuurlijk niet.” Over de beginfase was De Boer duidelijk. “Veel te apathisch”.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden